L'escola Puig d'Arques rep el guardó Josep Dalmàs

Cultura

L'escola Puig d'Arques de Cassà, que enguany celebra el seu 75è aniversari ha estat l'entitat reconeguda enguany amb el premi Josep Dalmàs, instaurat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya amb motiu de la diada de l11 de setembre.

El lliurament del guardó s'ha fet durant l'acte organitzat per la secció local d'ERC davant el monument que recorda l'alcalde republicà de Cassà de la guerra civil. 

Durant l'acte ha intervingut l'avctual batlle, Martí Vallès, que ha destacat els valors humans de Josep Dalmàs i ha recalcat que actualment, des del govern municipal, els nous homes i dones d'ERC intenten mantenir el mateix  missatge deixat per Dalmàs: les persones per damunt de tot.

Josep Bofill, com a director de l'Escola Puig d'Arques, ha recollit el trofeu commemoratiu i ha recordat que l'escola catalana, que va saber posar en marxa un sistema d'immersió que s'ha demostrat molt eficaç, ara es troba en una situació complicada per la qual cosa "ara necessitem, més que homenatges, és coratge per tirar endavant".

Finalment els descendents de Josep Dalmàs han recordat que enguany es compleixen 40 anys de la mort de l'alcalde republicà, que ens va deixar sense conèixer la democràcia. El seu nét ha manifestat que "si ara en Dalmàs veiés que a Cassà tenim un alcalde republicà i que estem tan a prop de la nostra sobirania com a país... què pensaria?"

L'acte s'ha clos amb el cant dels Segadors acompanyat per les prop de dues-centes persones assistents a l'acte.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article