El president de la Generalitat presideix els actes del centenari de la fàbrica La Selva, a Campllong

Societat

Poques hores després d’anunciar la data del referèndum i el contingut de la pregunta, el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha presidit aquest migdia els actes de celebració dels 100 anys de l’empresa d’embotits La Selva, a Campllong.

Puigdemont ha estat rebut a la fàbrica centenària pel president de l’empresa, Xavier Albertí, per l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, i per altres autoritats entre els quals l’alcalde de Cassà, Martí Vallès, amb els quals ha recorregut algunes dependències de La Selva amb una atenció especial a l’edifici museu i a les noves instal·lacions  de la  Sala-tast que s’han adequat recentment. 

A l’entrada de la fàbrica on s’havien congregat els més de 300 treballadors de l’empresa, Puigdemont ha estat rebut amb un fort aplaudiment que l’ha acompanyat durant el seu parlament.

Tot i que tres hores abans el president de la Generalitat havia anunciat al país la data del referèndum del proper u d’octubre, el seu discurs ha omès qualsevol referència a aquesta data i moment històric que sí que ha recordat a ‘hora de signar al llibre d’honor de l’empresa La Selva on s’ha referit a la diada com un “moment de cruïlla del país”.

En el seu parlament davant els treballadors i autoritats Carles Puigdemont  ha remarcat que el país està fet gràcies a l’esforç de les petites i mitjanes empreses com la de la Selva i ha destacat l’esforç de famílies com l’Alberti que sense perdre de vista quin era el seu origen i sabent mantenir la tradició ha progressat per  situar-se en el mercat en una posició francament destacable i amb un gran futur per endavant.

També ha parlat l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, que ha recordat que la història del poble dels darrers cent anys està indissolublement lligada a la fàbrica La Selva, que  n’ha estat un element clau en el desenvolupament humà, social i econòmic.

Xavier Albertí, que durant l’acte ha estat acompanyat per diferents membres de la seva família, entre ells la seva mare Montserrat de 93 anys, ha volgut  agrair de manera especial l’esforç de tots els treballadors i treballadores de La Selva en aquest cent anys de vida, als  que considera imprescindibles per entendre l’evolució de l’empresa i el seu creixement.

L’acte ha finalitzat amb una foto del president amb els treballadors de la fàbrica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article