El ple aprova unànimament una moció del PDECAT per reforçar el paper de Cassa en el món del suro

Cultura

El ple municpal de Cassà ha aprovat aquest vespre, per unanimitat, una moció presentada pel PDECAT destinada a reforçar el paper de Cassà de la Selva en el món del suro i del tap amb la proposta de crear un ens destinat a la promoció d'aquesta indústria tan tradicional al nostre poble.

La moció proposava l’estudi i la creació d’un espai didàctic que reculli la història del suro però també de tot el sector industrial que l’envolta. Mundet destacava en el ple  que va molt més enllà del tap de suro i que es ramifica a la gastronomia i a la conservació del medi ambient, per exemple. La moció remarca que el món del suro és “un dels pilars econòmics del poble”.

La proposta del PDECAT no ha estat rebutjada per l'equip de govern, tot i que s'han expressat diefernts dubtes sobre el contingut de la  moció però finalment, tal i com ha explicat el regidor Emili Mató, es tractava de treballar plegats en un objectiu comú i això ja és prou bo i supera les diferències que existien en alguns punts concrets.

Mundet i Matí coincidiren en assenyalar que “el concepte tradicional de museu ja no funciona” i el nou espai ha d’aglutinar tot el que envolta el suro però també amb una perspectiva actual, sens evoler fer un segon museu del suro com el que ja hi ha a Palafrugell. La iniciativa vol servir per complementar la promoció econòmica que ja es fa amb la Fira del Tap i les activitats del Consorci de les Gavarres a Can Vilallonga.

S'amplia l'horari del dinamitzador juvenil
Per altra banda, l'Ajuntament de Cassà ha aprovat aquest vespre l'ampliació del servei de dinamització juvenil ofert a l'Espai Jove l'Escorxador que passarà de 18 a 30 hores setmanals. Des de final de l'any passat, l'Ajuntament disposa d'un dinamitzador juvenil que s'encarrega d'orientar als joves i organitzar les activitats de Cassà Jove.

El dinamitzador ofereix assessorament des del punt d'informació juvenil virtual, a través de whatsapp o correu electrònic, i també des de l'oficina de l'Espai Jove l'Escorxador i a l'Institut de Cassà. A més, cada tarda de dimarts, dimecres i divendres s'organitzen activitats o xerrades a l'Espai Jove, un equipament que els darrers mesos ha obtingut un notable creixement d'usuaris.

Aquest és l'any que el Casal Jove del mes de juliol ha obtingut una major demanda i totes les places ja s'han cobert.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article