Les millores al camp de futbol, propostes vencedores dels pressupostos participatius

Reformes a la llum i el so

Cultura

El projecte més votat d'enguany als pressupostos participatius ha estat ha estat la millora de la il·luminació del camp de futbol que té un cost de 50.000 euros. En segona posició ha quedat la millora del so d'aquesta inatal·lació (10.000€), amb la qual cosa s'evidencia que la mobilització endegada per la UD Cassà ha tingut la resposta  sol·licitada i s'han aconseguit les fites previstes pel club.

Segons informa l'Ajuntament, un 10 per cent dels cassanencs ha participat a la votació final dels pressupostos participatius. És a dir, han votat 863 persones d’un cens total de 8.640 format per totes les persones empadronades a Cassà que van complir els 16 anys abans del 5 de maig de 2018. 106 persones han emès el seu vot a través d’una butlleta dipositada a les urnes de tres equipaments municipals. La resta ho ha fet a través de la plataforma en línia.

Millorar la il·luminació del camp de futbol ha estat l’opció que ha rebut més vots, concretament 404, els quals representen un 19.93 per cent dels vots emesos en el procés participatiu. La realització d’aquest projecte té un cost de 50.000 euros. L’altra proposta que es podrà dur a terme serà la segona més votada que ha estat la millora del so del camp de futbol que té un cost de 10.000 euros.

El regidor d’Hisenda, Pau Presas, destaca la consolidació dels pressupostos participatius, una iniciativa iniciada el 2016, i afegeix que «el 10 per cent de participació ens converteix entre els municipis de Catalunya que promouen pressupostos participatius i que obtenen un dels percentatges de participació més elevats». Presas considera que «un altre aspecte positiu ha estat la implicació de molts joves i entitats que han participat als tallers per prioritzar propostes».

El primer any en què es va implementar la plataforma per votar en línia va ser a l’edició dels pressupostos participatius del 2017, en els quals hi van participar 657 persones, una xifra que va representar un 7.67 per cent del cens total.
 

Comentaris

Ajuntament de Cassà
2.

Benvolgut, cassanenc, Si et fixes en els vots que ha rebut individualment cada proposta veuràs que la resta d'opcions també han mobilitzat a un nombre notable de veïns, pots consultar-ho al web http://www.cassa.cat/web/index.php/noticies-portada/noticies-participacio-ciutadana/1821-un-10-per-cent-dels-cassanencs-ha-participat-a-la-votacio-final-dels-pressupostos-participatius A més, per dir que els pressupostos participatius s'han consolidat també ens basem en xifres de participació de les fases prèvies del procés: la fase de recollida de propostes i el taller de priorització. En tots els casos la participació ha estat remarcable, especialment al taller de priorització en el que cal valorar positivament la implicació de molts joves. Tots ells han pogut viure una experiència de democràcia deliberativa que segur que els ha enriquit i probablement marcarà un precedent en futurs processos. Per tot això, podem afirmar que els pressupostos participatius s'han consolidat ja que cada vegada arriben a un públic més heterogeni del municipi i compleixen amb més èxit els seus objectius. Referent al projecte de millora de la il.luminació dels passos de vianants, l'Ajuntament ja ha encarregat el projecte per implementar la millora i, a més, renovar els llums del carrer Provincial. Moltes gràcies!


cassanenc cassa de la selva
1.

Doncs jo, ho sento molt, discrepo del regidor. Penso que els pressupostos participatius no estàn consolidats ni molt menys. Entenc que aquest any hi ha hagut una operació endegada per la UD Cassà que ha donat el seu fruit al quedar davant les dues propostes que interessaven al club, la llum i el so del camp de futbol. Ells, la Unió, han sapigut movilitzar a la seva gent i han aconseguit l´objectiu. Si poguessim saber quans cassanencs han participat cridats pel club, podriem saber també el grau de consolidació dels pressupostos.
Em queda una pregunta per fer al regidor que correspongui: Per la millor il.luminació dels passos de vianants haurem d´esperar als propers pressupostos o posarem fil a l´agulla quan abans millor per evitar que hi hagi algún ensurt?

Comenta aquest article