ERC convoca una assemblea oberta per parlar sobre ciutadania: salut, serveis socials i seguretat

Divendres, 19 d’octubre, a les 20 h a la Sala d’exposicions de la Coma.

ERC convoca una assemblea oberta per parlar sobre ciutadania:  salut, serveis socials i seguretat
ERC convoca una assemblea oberta per parlar sobre ciutadania: salut, serveis socials i seguretat

La secció local d’ERC Cassà convoca pel divendres, 19 d’octubre, a les 20 h, a la Sala d’exposicions de la Coma, una assemblea oberta per parlar sobre la feina feta i consensuar noves propostes sobre ciutadania: salut, serveis socials i seguretat.

En la presnetació de l'acta des d'ERC es valora que des que està a l’equip de govern s’han dut a terme diferents iniciatives en aquests àmbits. Des de l’àrea de ciutadania s’ha apostat per un conjunt de polítiques que fomenten la integració de les persones nouvingudes al municipi. D’aquesta manera, les persones que arriben a Cassà disposen del punt d’acollida municipal amb una tècnica referent que els informa sobre els serveis principals del municipi. En aquest sentit, el govern valora que també s’han intensificat els serveis d’alfabetització de català i d’alfabetització digital oferts des de l’Oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de Can Trinxeria. En aquesta matèria també s’està a punt d’aprovar el Pla d’Igualtat 2019-2021 que proposa un treball transversal en l’àmbit del gènere a tot el municipi i que, a més, reforça la idea de ‘Cassà, poble educador’. A l’inici del mandat, coincidint amb la crisi dels refugiats, l’àrea de Ciutadania també va centralitzar els esforços de la ciutadania i l’administració per fer evident la voluntat del poble de Cassà d’acollir aquestes persones.

Erc considera que a nivell de seguretat s’ha seguit amb l’activitat habitual de la Policia Local tot i que s’ha intensificat la tasca de la mediació comunitària i s’han incorporat, per primera vegada a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), agents cívics.

En l’àmbit de la salut, els reptes destacats son la dinamització dels espais de salut i la instal·lació d’espais per practicar esports no federats que, per tant, fomenten hàbits de pràctica esportiva saludable a totes les franges d’edat.

L'assemblea de divendres forma part d’un conjunt de trobades mensuals que, sota el títol “Parlem de...”, tractaran diverses temàtiques relacionades amb el poble. La resta d’assemblees tractaran aquests temes: medi ambient, veïnats, Gavarres i entorn; espai urbà, urbanisme, mobilitat i via pública.

L’Alcalde de Cassà, Martí Vallès (ERC), destaca que «volem decidir Cassà de la Selva entre tots, volem que tothom amb idees i propostes les pugui fer arribar». Vallès afegeix que «els processos participatius que hem engegat des del govern municipal ens demostren que conjuntament creem idees i propostes ambicioses i necessàries per Cassà». Afegeix que «animem a tots els cassanencs a participar amb nosaltres per fer entre tots el poble que volem».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article