Presentació de nous elements de la faràndula de Cassà

Tres capgrossos i una gegantona

Societat
En Martí i la Tecla, bombers , en Tonet, el pagés, de capgrossos i l’Isis, la gegantona són els nous elements de la faràndula de Cassà estrenats amb motiu de la passada fira de Santa Tecla i presentats amb notable èxit a tots els cassanencs.

La família dels gegants i capgrossos de Cassà va creixent quan s’acosta la celebració dels 50 anys del snostres gegants, per la Festa Major de l’any que ve. Amb motiu de la fira de Santa tecla d’enguany, la colla de geganters de Cassà va presentar les recnts incorporacions a les cercaviles locals. Els tres capgrossos, que van adequadament equipats per fer gresca pel carrer són dos bombers, en Martí i la Tecla i un pagès,. En Tonet, han estat elaborat per l’empresa olotina joguines Hernàndez i són fàcils de transportar i de maniobrar ja que són de construcció moderna i amb unes faccions molt simpàtiques.
Pel que fa al nova gegantona, també molt lleugera i adequada a portadors joves, es diu Isis, ha estat elaborada per en Francesc Rosell, autor dels gegants del col•legi La Salle i té uns vestits fabricats per la cosidores cassanenques Maria Ayats i Judit Sabrià.
Igualment les cercaviles cassanenques es veuran animades a partir d’ara amb un grup de xanquers que s’han incorporat al grup de gegants i grallers del poble.
L’estrena dels nous elements va ser molt aplaudida pels cassanencs que els van veure desfilar durant la fira de Santa Tecla i els van veure ballar a la plaça de la Coma. Per molts anys!

Comentaris

Alicia Cassà de la Selva
1.

Tinc un dilema que em balla pel cap des de la presentació de la nova gegantona.

No sé si ès cosa meva o algú mes s'haurà donat compte.

Fins ara,creia que l'Aldric i l'Isaura representaven dos déus de la Mitologia Egipcia.

Dons bé, el meu dilema ès el següent: Fins on sé, l'Isaura sembla que representa a Isis i l'Aldric el seu fill, Horus. Així, com ès que a la gegantona li han posat Isis?La meva conclusió després de força pensar ès que, no s'en van adonar quan li varen posar el nom. M'agraden molt l'Aldric i l'Isaura,ja que formen part de la meva infantesa,i també m'agrada la mitologia per això sempre he sabut qui eren en realitat els nostres gegants.Amb això no voldria pas que ningú s'ofengués, ès un dubte que tinc i vull compartir.Per acabar,voldria felicitar al Sr. Francesc Rossell per la gegantona,ès molt maca, i també felicitar a les cosidores per la feina tan elaborada.

Comenta aquest article