L'Ajuntament diu que CiU va actuar amb massa preses amb el POUM

Ple extraordinari per aprovar el pla urbanístic local

Política

En una nota feta pública avui per donar compte de l'aprovació del POUM, l'Ajuntament de Cassà ha valorat la gestió de l'anterior govern al que acusa d'haver actuat amb massa preses en els tràmits d'aprovació anterior. Igualment des de l'Ajuntament es considera que la fallida del POUM fou la causa de la presentació de la moció de censura que feu fora CiU de la casa de la vila.

La nota emesa avui per l'Ajuntament diu:

APROVACIÓ PROVISIONAL POUM
 
L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha convocat un Ple Extraordinari per aquest dijous 18 de desembre de 2008 a dos quarts de set de la tarda, per tal d’aprovar de forma provisional el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.
Amb aquesta aprovació es tanca un llarg periple de tramitació d’aquest nou Pla, els treballs del qual es varen iniciar a l’abril del 2004 amb l’aprovació dels objectius i bases d’adjudicació de la redacció del projecte.
Un cop feta l’adjudicació es va iniciar la primera fase de redacció dels documents i de participació ciutadana fins a la seva aprovació inicial que va tenir lloc al maig de 2005.
La segona part, incorpora la presentació d’al·legacions al projecte i al qual se n’hi van presentar més de 300, fet que va significar una càrrega important de treball i de recerca de consens entre els afectats que va portar a allargar la tramitació de l’aprovació provisional fins al febrer de
2007, a les portes d’uns nous comicis electorals.
 
Aquesta aprovació però es va fer sense l’aprovació d’Esquerra Republicana, que formava llavors grup municipal a l’oposició.
Una suma de mancances en la documentació, provocades per les presses a l’hora de formalitzar l’aprovació provisional del Pla, com per exemple la presentació d’una memòria ambiental, va exigir al nou govern encapçalat en aquell moment per CiU però ja en condicions de govern en minoria després dels resultats electorals, la redacció d’un text refós on incorporés tota la documentació pendent d’entregar.
Fins i tot es va arribar a portar aquest text refós a Ple, per a la seva aprovació, el mes de novembre del mateix any, però el fet de no voler incorporar les propostes que en aquell moment demanaven els tres grups de l’oposició (Esquerra, PSC i Alternativa), va provocar la retirada del punt de l’ordre del dia, i que es desencadenés, ja al mes d’abril següent una moció de censura en contra del que era llavors l’equip de govern.

Ara, un cop introduïdes les propostes de millora que demanaven aquests grups que no són altres que la requalificació de sòl previst com a urbanitzable a urbanitzable no delimitat i el canvi de figura d’alguns plans de millora urbana de compensació a cooperació, es porta a Ple l’aprovació provisional del Pla per a la seva posterior tramitació a
la Comissió Territorial d’Urbanisme per tal que en faci l’aprovació definitiva i entri en vigor un cop hagi estat publicat al corresponent diari oficial de la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article