L’Ajuntament aprova un pressupost de 14 milions i mig

CiU considera irresponsable la despesa prevista en inversions

Política

En un ple extraordinari celebrat dijous al vespre, l’equip de govern de l’Ajuntament de Cassà ha tirat endavant el seu projecte de pressupostos que preveu uns ingressos i despeses de 14.672.198€ per a l’any 2009, quatre milions més que l’any anterior. La meitat del pressupost de despeses es destinarà a inversions essent la més destacada la de la piscina coberta que costarà 3,3 milions segons la previsió de l’equip de govern.

Tot i que el pacte amb l’empresa que ha de fer l’obra encara no està tancat la postura del govern municipal és construir una piscina més modesta que la prevista inicialment, amb la qual cosa es podria assumir la despesa acudint el crèdit i l’empresa aniria pagant els interessos i l’amortització amb l’explotació de la instal•lació.

Dees de CiU es considera que els pressupostos són irresponsables ja que preveuen un increment de l’endeutament de fins al 100% (el límit legal és el 110%) i que si aquest any es vol fer la piscina es podien endarrerir altres accions com la renovació de l’enllumenat o l’asfaltat de carrers.
Sergi Baulida va dir que “no és que estiguem en contra d’asfaltar carrers, pero si hi ha altres inversions importants, cal saber prioritzar i no voler fer tot el mateix any ja que sembla que hi hagi afany de fer coses sense tenir en compte les conseqüències”.

Josep Hernandez (ERC), com a regidor d’hisenda va presentar els pressupostos que va qualificar d’austers i al mateix temps d’ambiciosos en la inversió amb l’objectiu de dur a terme “una despesa racional, assumible i ordenada”.

L’alcalde va tancar el ple extraordinari que va aprovar els nombres del 2009 recordant que els pressupostos eren un eina de treball que es podien anar modificant al llarg de l’any i que s’havia volgut tenir a punt totes les possibilitats per si cal treballar en un sentit o l’altre tenint en compte que el tema de la piscina coberta encara no està tancat.

Comentaris

una empleada Cassà de la Selva
18.

a todas las compañeras de cataluña neta ya sabeis que la nueva oficina esta en la carretera provincial 40 son los mismos personajes que nos dejaron de pagar y han puesto otra empresa con toda su cara,lo que no entiendo es que el ayuntamiento no les haya puesto ninguna pega.

Helena Cassà de la Selva
17.

Al senyor cassanenc, al més de juny vaig veure com un camió en el pàrquing del Caprabo es carregaba literalment un fanal. El conductor impasible va continuar descarregant com si no hagués passat res. Davant la seva impasibilitat, i la meva obligació cívica, vaig trucar a la policia per tal que fosin conscients que s'havien carregat un fanal. Doncs tot i havent fet papers per l'incident, encara a data d'avui el fanal continua espatllat o més aviat destrossat i ja han passat 7 mesos.
On son els diners que s'han cobrat de la companyia asseguradora d'aquest transportista, per cobrir les despeses dels desperfectes?? Perquè jo continuo sense veure la llum.

Potser si que encara queden més fanals per donar llum però si es van espatllant, cobrem per arreglar-los i no ho fem, potser si que aquest pas ens quedarem a les fosques...però no passa res... l'únic que hem de fer es habituar els nostres ulls a la foscor, i ja ho tindrem sol·lucionat! no?

Pere Bosch Cassà de la Selva
16.

Isabel, aquesta vegada et contesto però et demano que la propera vegada que vulguis fer un comentari sobre la meva persona posessis, per educació (potser no vas aprendre a escriure, perfecte, però d'educació segur que te'n varen ensenyar), el teu nom per saber qui es dirigeix a mi i a qui li contesto. Pel tema de la il·luminació et diré que no fa gaire que era adolescent i que he estat en llocs molt més perillosos que Cassà, aquí, que jo sàpiga, no s'ha detectat mai una gran inseguretat, em sembla que la portem més a dins que a fora; potser si que s'han donat casos aïllats però em sembla que, en general, en el nostre poble estem força bé.
El tema de la comissió, suposo que tinc la mateixa que tens tu per culpar a l'ajuntament actual de tots els mals del poble. Em sembla que en els mesos que fa que hi són les coses de les que parlem no han cambiat gaire, ni tan sols ho han fet en els últims deu anys, o és que fa deu o dotze anys els carrers estaven tots molt nets i totes les faroles funcionaven?
Pel que fa al "famós local musical", si et fixes en el mateix butlletí explica que, a part de locals d'assaig de grups musicals, s'hi podran dur a terme moltes altres activitats. Si vols saber per a què servirà pregunta a la gent del grup de teatre on assajen, pregunta a la gent de les colles de sardanes on assajen (aquesta te la contesto jo que en sóc part, al gimnàs de les escoles perquè ens el deixen amablement), pregunta als grallers on assajen, pregunta a les cobles de sardanes on assajen, pregunta qualsevol grup cultural del poble (perdoneu els que m'he oblidat) on assaja i veuràs que tothom ho fa en llocs poc adaptats, deixats per algun amic o per algun membre del grup, sempre a precari. Tu pregunta.
I lo dels empresaris, et puc dir que una persona molt propera a mi se'n feia creus quan el senyor S Baulida deia que l'ajuntament tenia un deute de "només" 3.000 euros quan a ell li'n debien ja 30.000 des de feia més de un any.
Per tant, Isabel, primer informa't abans d'acusar i la propera vegada que ho vulguis fer directament a mi, si us plau, posa el teu nom, per educació.

Aldric Cassà de la Selva
15.

Per què no concretem una mica? Alguns dieu que hi ha punts foscos, però no quins són (a excepció dels esmentats carrer de l'Esport, carrer Cervantes i plaça de la Font de Can Tolosà). Si els enumerem n'estic segur que els responsables municipals llegeixen aquest web i potser se'n fan càrrec.

isabel Cassà de la Selva
14.

Pera,ell carres foscos sempre seran insegus,el dia que tingis fill adolecents entendras perque dic aixo.altre cosa tens comisio per parla ve dels regidors actuals si fosis advocat etendria la teva posicio,no pots defensa lo que no te defensa.son prepotens,perque estalvian tan i despres,se gastan els cales segons el ultim bolleti municipal per aquet famos local musical que el gober va prometra al AURELI perque aixi entres a fe piña per pugue presenta la mocio ,creume que es aixi ,lo de estalvia per paga facturas segons en Romero que li preguntin als empresarisde cassa.

Comenta aquest article