Calendari de Recaptació municipal per al 2009

Política

Aquest any 2009 l’Ajuntament ha introduït canvis en el calendari de pagament dels tributs municipals:

El lloc de pagament dels rebuts que no estiguin domiciliats serà l’Oficina de Recaptació de l’Ajuntament. No s’haurà d’anar als Bancs i a les Caixes com es feia fins ara.

El cobrament de la taxa de recollida d’escombraries es farà en un únic rebut per a tot l’any excepte aquelles persones que sol·licitin fraccionar-lo.

El pagaments domiciliats es carregaran en compte el darrer dia del període impositiu que figura al calendari que especifiquem a sota.

L’horari d’atenció és de 8 a 15 hores de dilluns a divendres.

Les persones que vulguin domiciliar els rebuts que ara paguen en efectiu han de comunicar el número del compte del banc o caixa a l’Oficina de Recaptació o trucant al número 972 46 33 44.

 

Calendari de la recaptació

CONCEPTE TRIBUTARIINICI PERÍODEFINAL PERÍODEDATA DOMICILIACIÓ
Entrada de vehicles20/01/20091/04/20091/04/2009
Clavegueram20/01/20091/04/20091/04/2009
Taxa Cementiri Municipal20/01/20091/04/20091/04/2009
Taxa de recollida d’escombraries, tot l’any20/01/20091/04/20091/04/2009
Impost Vehicles de Tracció Mecànica20/03/20091/06/20091/06/2009
IBI URBANA20/04/20092/07/20092/07/2009
IBI RÚSTICA20/04/20092/07/20092/07/2009
IBI URBANA (2na. Fracció)20/08/20092/11/20092/11/2009
IAE20/07/200901/10/200901/10/2009

Comentaris

sisu Cassà de la Selva
29.

Per el que veig, la gent sol anar d’un extrem a l’altre.

En cap moment he dit que l’anterior govern actués millor que l’actual. Solament el que veig aquí a Cassà, es pràcticament el mateix que tenim a la Generalitat i al Govern Espanyol.

L’excusa de que els problemes ja venent de l’anterior govern, tant si es porta 10 mesos com si es porta ja uns anys, es una vergonya.

El que vol dirigir, tant una empresa, com un ajuntament o el que sigui, el que ha de fer es posar-se les piles i realment afrontar tot els problemes que puguin sorgir. Mai pensar en que els problemes els han provocat dels altres. En el cas de Cassà, l’actual govern, ja sabia com estaven les coses. O no?.

Si el principal problema econòmic es la piscina coberta, hauríem de fer una mica de memòria i pensar que “una part” de l’actual equip de govern hi va donar suport.

Si no hagués estat així, avui no parlaríem d’aquest tema, per que mai s’hauria aprovat.

Personalment, crec que aquesta piscina no s’hauria de fer, (al menys de moment), ja que a la llarga serà la infraestructura mes ruïnosa del poble.

A veure qui podrà pagar l’entrada? Jubilats? mainada en edat escolar? Treballadors amb pocs recursos?

Persones que paguen prestem i hipoteques?. No se, no se.El tema de la recaptació d’impostos, també es força clar. No hauria estat mes lògic?, sobretot ara en temps de crisi, afluixar una mica i no pujar-los tant?.

A l’hora de fer els pagaments, crec que no s’ha tingut en compte que no tothom pot pagar a la lleugera aquests impostos. Hem de recordar, i sembla que hi ha gent que no ho te present o li sobren els calers, que jubilats, parats, treballadors que tenen ja prou feina amb l’hipoteca de la casa, altres treballadors amb feina precària, ho tenen complicat de fer un pagament únic.

Ja sabem que es pot fraccionar. A veure quin treballador demana un parell d’hores a la feina per anar a fer una gestió com aquesta de la manera que estan les coses a les empreses?

Puc dir de bona tinta que es el mínim temps que necessites per fer aquesta gestió. Sempre i quan, els funcionaris ni estiguin esmorzant. Aleshores es pot allargar molt mes.

A veure quantes a empreses pots abandonar el lloc de treball per anar a esmorzar i sense control de temps. Personalment crec que tampoc estaria malament que els funcionaris tinguessin un rellotge per fitxar al igual que la majoria d’empreses. Ja sabem que les gestions bancàries es cobren.

Però.... l’ajuntament ho prefereix així. Encara que sigui en perjudici dels cassanencs.

A veure per que es pot fraccionar els pagos per banc i no es pot fraccionar directament per mitjà de l’ajuntament.

Es preferible pagar dues operacions a les entitats bancàries,?

Això no es estalvi.

Al menys des de el meu punt de vista.

cassanenc Cassà de la Selva
28.

ho sento isabel pero en el tema piscina poc hi tens a dir perque pitjor que el que ha fet CIU es impossible, van firmar un contracte totalment desfavorable a l'ajuntament i que costava gairebe el doble del que hem de pagar ara, a més amb un seguit d'irregularitats i com que la piscina ja estava adjudicada s'havia de fer si o si i l'actual equip de govern l'unic que ha fet es intentar solucionar-ho com han pogut i els hi ha sortit prou bé.
pel que fa a la gent que espere cobrar de l'ajuntament, dir-te Sisu que se de bona ma que es devien factures de fa més de quatre anys i que ha sigut l'actual equip de govern que les ha pagades quan suposadament els anys anteriors hi havia bonança economica i ho haurien d'haver deixat solucionat
i el calendari de recaptacio si us ho llegiu bé i si escolteu els plens sabreu que si que es pot fer pagament fraccionat l'unic que s'ha d'anar a l'ajuntament a demanar-ho

Pere Bosch Cassà de la Selva
27.

Perdona Isabel però portar l'administració d'un poble és de tot menys simple. T'imagines a quan poden pujar les comissions bancàries només pel fet de doblar els rebuts en un poble com el de Cassà; només et diré que sóc president de la meva comunitat de propietaris i l'any abans de ser-ho s'havien pagat 300 euros en comissions i només som 17 veïns.
Pel que fa al tema de la piscina, em sembla que el senyor Hernandez, per molt malament que et caigui, en sap bastant més que tu i que jo de temes financers i per tant ja sabran ells com negociar amb els bancs que, d'altra banda, tampoc estan gaire millor que els ajuntaments.

isabel Cassà de la Selva
26.

jo mateixe ,yo sere plasta i en sisu i altres que fan comentaris negatius que pasa res,tu si que ets plasta estans penden de comentaris que faig nomes yo,festu mira que lo teu es greu,i per en PERE no te errollis tan en comissions i bancs que la cosa es mes simple per comensa yo baix rebra una carta a casa dels impostos i no es de la caixa de pensions com abans es directe del ayuntament,i no crec que el ayuntament pugi apreta com tu dius a las entitats financeras endeutat com esta ,i aixo de la piscina esta per beura on treuran els cales.

Pere Bosch Cassà de la Selva
25.

Isabel, segueixes acusant sense cap mena d'explicació i això no acostuma a quedar gaire bé. Per cert Sisu, només porten deu mesos, de moment no han tingut temps de crear-se problemes que es puguin considerar com a propis única i exclusivament, més aviat veig que estan arreglant els problemes que havien provocat els altres (per exemple tema piscina). El tema del calendari de recaptació, considero que el fet que vulguin cobrar els impostos sense fraccionar-los pot molestar a alguns i a altres els hi anirà més bé, hi ha qui prefereix pagar-ho a parts i hi ha qui ho prefereixo de cop i, per tant, si el fet de fer un sol pagament estalvia diners a l'ajuntament pel tema de comissions benvingut sigui. Tot i això, crec que parlant amb els bancs i apretant-los es podrien renegociar els termes evitant de pagar comissions, l'ajuntament és una empresa prou gran com per poder apretar a les entitats financeres.

Comenta aquest article