Dia de l’aigua amb inauguracions

S'estrena la planta de tractament

Política

Cassà ha celebrat aquest diumenge el dia de l’aigua amb una sèrie d’actes relacionats amb aquest element: caminada, visites, espectacles i inauguracions d’infrastructures hídriques.

A les 9 del matí han començat els actes amb la sortida de la caminada popular que ha visitat primer la resclosa de Verneda -arranjada, i impermeabilitzada recentment- i tot seguit s’ha dirigit cal als dipòsits de l’aigua de Cassà on ha tingut lloc la inauguració oficial de la nova planta de tractament d’aigües.

Tècnics d’Aqualia han explicat el funcionament de les instal•lacions i de l’estació filtradora que garanteix la qualitat de l’aigua que bevem els cassanencs.

La planta és una obra promoguda per l’Ajuntament -juntament amb el canvi de la canonada que transporta l’aigua des dels pous-. amb el suport del PUOS de la Generalitat.

El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, ha remarcat en el seu parlament que el govern català sempre dóna suport a iniciatives que tinguin com a finalitat de millorar la gestió de l’aigua, i s’ha compromès a continuar donant suport als ajuntaments “tot i els problemes de finançament que tenim amb Madrid”.

Per la seva banda l’alcalde de Cassà ha recordat que fa cinquanta anys Casà va estrenar el dipòsit d’aigua i que amb la nova instala•lació, i les captacions que s’han fet, es garantiria que els cassanencs poguessin fruir d’aquest element, sense incerteses si bé ha marcat la necessitat de fer-ne un ús racional amb un màxim estalvi.

Precisament aquest tema de l’estalvi ha estat un dels eixos centrals de l’actuació infantil que s’ha fet a la plaça de la Coma i que ha posat cloenda a aquesta jornada en la que hi ha estat presents els gegants Aldric i Isaura que van “néixer “ fa cinquanta anys coincidint amb l’arribada de l’aigua a les llars de Cassà.
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article