A punt la fira de primavera de Campllong

Es farà els dies 18 i 19 d'abril

Societat

Enguany, i si el temps acompanya, es preveu que la fira de Campllong pugui superar la xifra de 30.000 visitants d’anteriors edicions, ja que s’ha fet un important esforç de promoció fora de les nostres comarques per tal d’atraure visitants d’arreu de Catalunya.

El recinte firal d’aquesta 27 ena edició de la Fira de Primavera és de 40.000 metres quadrats, dels quals 2.750 són coberts. La Fira Comercial exterior ocupa 11.600 m2, 600 m2 d’estands modulars formen la carpa comercial; hi ha 2.200 m2 de parades de demostració i venda de productes artesans i la mostra d’oficis i venda de productes artesanals ocupa 750 m2. Les diverses activitats exteriors ocupen una superfície d’uns 25.000 m2

La Fira es consolida com a referent comercial en el sector agrícola industrial i comercial. Any rere any el nombre de expositors va augmentant. Així doncs la carpa comercial de 600 m2 de superfície creix un any més i constarà de 30 expositors de diferents sectors: alimentació, serveis, industial, tecnologia.... L’espai comercial exterior acollirà els expositors bàsicament de maquinaria agrícola i industrial, nova i d’ocasió, vehicles i utillatges industrials, i serveis que oferiran totes les novetats del sector al visitant.

Cal destacar també el mercat d’ocasió de maquinària agrícola i industrial que arriba a la seva 11a edició.
La Inauguració de la Fira sèrà el dissabte 18 d’abril a les 12 del migdia i serà presidida pel Hble. Sr. Joaquim LLena i Cortina, Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Paral.lelament a la Fira comercial multisectoral i durant tot el cap de setmana el visitant podrà descobrir com treballaven els nostres avantpassats, a la mostra d’oficis artesans i observar de prop els estris antics del camp que utilitzaven els campllonencs en el passat. El visitant també podrà conèixer una gran varietat d’animals de pagès a la 8ª Mostra de Bestiar.

Com a novetat d’enguany el visitant podrà veure una gran mostra d’aus de raça. Aquesta mostra estarà formada per una col.lecció de coloms de raça de diferents zones del món, gallines perdius, ànecs, colins, faisans, tòrtores, conills, oques destacant entre tots ells les aus autòctones de cada raça: Oca empordanesa, faisà comú, la Perdiu Roja, colom Vol Català, o colom Figureta i gallines i galls de pagès, la gallina del Prat i gallines flor d’admetller. Durant la fira també hi haurà gallines “lloca” amb polls de diferents races de naixement perquè la gent pugui veure el seu desenvolupament.

També s’ofereixen activitats relacionades amb la natura i el treball al camp a més de propostes més culturals com el concurs de pintura ràpida, exposicions de pintures a l’oli, manualitats, exposició de pintures i mobles, treballs de puntaires, el 3er concurs de ratafia o la 6a Trobada d’intercanvi de plaques de cava. Destaquen entre les nombroses activitats de la Fira, el 27è. concurs morfològic de vaques de raça Frisona, el 27è concurs de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català (el diumenge al matí) que enguany consistirà en una exhibició de treball monogràfic de ramat i gos d’atura i un concurs morfològic de gos d’atura català; el 4rt concurs morfològic de burro català, el 15è trofeu d’Agility (prova puntuable per al campionat d’Espanya) que es celebra el dissabte 18 i la tradicional tractorada de tractors antics. També apleguen molts participants l’12è concurs de paletes o el 4rt concurs de mini-excavadores.

Tothom qui desitgi més informació la trobarà a la web de l’Ajuntament de Campllong www.campllong.cat .

Comentaris

Ester Cassà de la Selva
5.

Jo també estic encantada amb la propera instal.lació de la màquina al nostre poble i vaig poder veure el bon funcionament i l'èxit que va tenir a la fira de Campllong. Però crec que al valorar la ubicació s'ha de tenir molt en compte el Passeig Vilaret, més cèntric i formant part de l'eix comercial de la vila, a part de la idoneïtat en els dies de mercat, Molt millor el Passeig que el Parc de l'Estació!

Alicia Cassà de la Selva
4.

Dons, Gemma si ho mirem des d'aquest punt,si que tens raò.
La llet la trobo molt bona, i espero que tingui molt d'éxit,sempre es millor consumir les coses més naturals.

Sergi Cassà de la Selva
3.

Jo vaig anar a la Fira de Campllong i va ser un exit total hi havia unes cues. Doncs crec que a Cassà amb tans habitants que hi ha, potser serà un exit o no. Però és millor la llet pura que no la embassada.

Gemma Cassà de la Selva
2.

Doncs a mi m'agrada més a l'estació, almenys els senyors que vigilen la zona blava no es posaran les botes posant multes!! Apart d'això considero que és molt bon lloc per quan s'hagi d'anar a omplir la màquina

Alicia Cassà de la Selva
1.

He llegit al punt que a Cassà instal.laran una máquina expenedora de llet,farán una demostració de la màquina a la Fira de Primavera de Campllong.
Ara penso jo, la màquina la volen instal.lar a la zona del Parc de l'Estació, no seria més lògic que la posessin al Passeig Vilaret on hi fan al mercat?
O és que volen posar el mercat a l'estació?
La zona del Passeig està al costat dels comerços, hi ha més moviment de persones que van a comprar.

Comenta aquest article