CiU torna a oposar-se a que Can Trinxeria sigui un bé cultural

Ple municipal del mes d'abril

Política

Per segona vegada en un ple municipal, els regidors de CiU es van abstenir en la proposta presentada per l'equip de govern per considerar que l'edifici de can Trinxeria sigui considerat bé cultural d'interès local. Els membres de CiU van anunciar la seva abstenció en coherència amb una altra decisió anterior en la que s'havien manifestat contra el projecte de l'equip de govern de destinar aquest emblemàtic edifici de la plaça de la Coma com a seu de diferents serveis locals.

Els membres de l'oposició també van abstenir-se a l'hora de votar un canvi de partides del pressupost del 2009 i van expressar els seus dubtes que l'operació fos legal, ja que incloïa en l'operació partides destinades a inversions.

El regidor d'hisenda, Josep Hernàndez va explicar que la qüestió que es debatia no era la que plantejava la proposta del ple i que en l a comissió de comptes s'explicaria amb deteniment el planteig del regidor de CiU, Sergi Baulida.

El cost de la nova piscina
En el mateix ple del mes d'abril des del grup de CiU es va intentar desmuntar un dels arguments de l'equip de govern -el del preu més baix-  a l'hora de canviar el projecte de la piscina municipal coberta; Antoni Baulida va dir que fins al moment ja s'havien gastat 250.000 euros en despeses prèvies a la construcció, amb la qual cosa el cost final seria mes elevat del que havia dit el tripartit.

L'alcalde li va explicar que s'havia començat a pagar el cost de la redacció del projecte (195.000 €), cosa que ja estava inclosa en el pressupost final; a més va manifestar que l'anterior equip de govern havia encarregat uns treball per valor de 27.000 € i que la resta havien estat despeses per arribar a un acord amb l'arquitecte per tal que retirés el contenciós i poder tirar endavant el nou projecte.

Nous noms de carrers
Igualment, en el ple d'abril es van aprovar els noms de vint carrers de Cassà que han estat consensuats a la comissió del nomenclàtor. En aquesta ocasió s'ha intentat distingir a persones o llocs relacionats amb Cassà i de manera especial el col·lectiu femení que estava molt poc present en els carrers del poble. Entre els noms posats hi ha: Rosa Sensat, Lola Anglada, Anna Frank, Diane Fossey o Marie Curie entre les dones, Modest Sabaté i Benet Casabó entre els personatges locals i els carrers Gotarra, Bugantó o les Serres entre els geogràfics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article