Inecsa presenta concurs de creditors

Societat

L'empresa de components per a il·luminació Industrial Eléctrica Cassanense SA (Inecsa) ha anunciat a la plantilla, de 83 treballadors, la presentació d'un concurs de creditors. Segons informa el diari el Punt, el motiu principal pel qual s'ha presentat aquest concurs són «les dificultats de finançament» i l'objectiu d'«intentar tirar endavant l'empresa» i superar l'actual situació de crisi.


Tot i la baixada de vendes, les comandes han tornat a pujar, segons s'assegura, però, els problemes de finançament provoquen que Inecsa hagi optat pel concurs de creditors. Un cop presentada la sol·licitud del concurs, ara correspondrà al jutge analitzar la documentació i decidir si la mesura es tira endavant.

Reducció de jornada

Aquest concurs arriba després que, a començament d'any, la direcció presentés un expedient de regulació d'ocupació temporal (ERO) de mig any per a la plantilla, amb una reducció de jornada. Una representant del comitè va indicar que els treballadors estan en espera de veure com els afecta la nova situació i que fins ara no hi hagut problemes en els cobraments.

L'empresa Inecsa, fundada el 1968, disposa d'unes instal·lacions de 15.000 metres quadrats i entre els productes que fabrica hi ha transformadors i equips per a làmpades. Els productes d'Inecsa estan adreçats a il·luminació d'exteriors i interiors i també de llocs públics. Amb la crisi que ha afectat el sector de la construcció, l'empresa va tenir una davallada de comandes i això va ocasionar que es decidís presentar l'expedient de regulació d'ocupació temporal. Aquesta mesura, però, no ha estat suficient.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article