Cassà acull la reunió de les revistes de Catalunya

A la Sala Galà, assemblea i convenció de l'ACPC

Societat

Tot ja és a punt a Cassà de la Selva per acollir la gran reunió de la premsa comarcal de Catalunya que se celebrarà aquest dissabte, 9 de maig, durant tot el dia  a la Sala Galà sota l'organització de  L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, i la revista Llumiguia, amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Cassà, el Consell Comarcal del Gironès i  la Diputació de Girona.


La sessió de Cassà servirà per celebrar la 4a convenció de Premsa Comarcal i Local i la 27a Assemblea de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal.

Programa d'actes
El programa d’actes definitiu ha quedat establert així:

Convenció:
De 9h,30 a 10h,00: Inscripció i lliurament de documentació.
10h,00h: INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA 4a CONVENCIÓ. Benvinguda de l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova.

10h.15 – 11h.15: Les ajudes públiques. Taula de debat.
Modera: Carles Ayats, director editorial del setmanari de l’Alt Empordà (Figueres)
a) Unió Europea: Tercer sector dels mitjans
Cal parar especial atenció al que s’anomena el «tercer sector dels mitjans», que, a diferència dels públics i dels comercials, protegeix i cohesiona la comunitat a la qual serveix. És en aquest sector on la UE engloba aquells projectes comunicatius que no tenen afany de lucre sinó tan sols garantir la pròpia supervivència i on manté una via d’ajuts. Poden els mitjans comarcals i locals catalans englobar-se en aquest subsector i buscar vies específiques de fer-se sostenibles?.
Ponent: Pere Font, assessor de Premsa Comarcal/acpc i professor de periodisme a la UAB.
b) L’Administració amb la premsa comarcal. Quines i com són les millors vies per obtenir els ajuts a projectes que atorga la Secretaria de Mitjans de Comunicació. Orientació als editors. Ponent: Carles Mundó, secretari general de Mitjans de Comunicació, Generalitat de Catalunya. Debat obert

11h.15 – 11h.45: Inauguració de la Info Service. Servei de desdejuni.

11h.45 – 12h.45: Gestió de la crisi
Modera: Eulàlia Sòria, directora de comunicació del Diari de Vilanova (Vilanova i La Geltrú).
a) Com afecta la crisi a la premsa comarcal: Presentació de l’estudi «Mesures i solucions de gestió davant la crisi per a l’editor de premsa comarcal i local catalana».
Ponent: Celestino Manzano, director general de Màrketing Media Europe i coordinador de l’estudi.
b) La publicitat a la Premsa Comarcal i Local i visió general dels mitjans a Catalunya. Eines per a la gestió de la crisi. Anàlisi, projecció i inversió dels anunciants en la premsa comarcal i local. Optimització de tarifes publicitàries, la gestió de subvencions per petites editores, la col·laboració interempresarial, el portal digital com un possible canal de comercialització.
Ponents: Enric Yarza, director de Media Hot Line, empresa assessora de l’ACPC i Celestino Manzano, director general de Màrketing Media Europe. Debat obert

12h.45 – 13h.15: La competència deslleial de la premsa pública.
Presentació de l’estudi L’impacte de les publicacions municipals en el sector privat de premsa comarcal i local.
Ponent: Àlex Gutiérrez, president de la Fundació Escacc. Debat obert

13h.15 – 13h.50: Una premsa comarcal viva
a) Premsa Comarcal s’incorpora a My News, gestió on line de la informació publicada en les edicions impreses de les publicacions associades a l’ACPC.
Ponent: Carles Guillem, director general de My News
b) Presentació del 3r premi de recerca universitària Premsa Comarcal: La Convergència Comunicativa a la premsa comarcal i local: Noves perspectives per a la informació, patrocinat per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).
Coordinadors: professors Pere Masip i Josep Lluís Micó. Universitat Ramon Llull – Facultat Blanquerna.
c) Veredicte del jurat del 4t premi de recerca universitària Premsa Comarcal, patrocinat per ACN
Presentació del treball guanyador. Paraules de Saül Gordillo, director de l’ACN, patrocinadora del premi.

14h.30 – 16h.15: al restaurant l’Alsina, dinar de germanor i cloenda de la 4a convenció.
Lliurament del títol de soci de mèrit de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal a l’expresident de l’entitat, Antoni Garrido. Reconeixement públic a Caixa Girona.

16h.30 – 17h.00: El pla de participació de Premsa Comarcal/ACPC
Presentació del pla de participació de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local, un complet estudi subvencionat pel departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, de la Generalitat de Catalunya. Breu col·loqui. Ponent: Gerard Quiñones, soci de Neòpolis i coordinador de l’estudi.

17h.00: 27a Assemblea General Ordinària de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local

18h.30 Visita i passeig pel Parc Art, de Cassà de la Selva. Una col·lecció d’art contemporani única, en mig de la natura.
Guia: Jaume Roser, propietari i promotor del parc.

Per als acompanyants hi ha un programa que preveu la visita al mercat de Cassà, al matí i un recorregut guiat per l’arxivera municipal pels edificis més emblemàtics de Cassà de la Selva. Igualment es preveu una visita a les instal·lacions de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article