La Premsa Comarcal confia superar la crisi

Cassà acull l'assemblea i convenció de l'ACPC

Societat

La necessitat d'aprofitar les bones dades d'audiència i de fidelitat del lector ha de ser una de les peces claus per aconseguir superar la crisi general i mantenir el bon nivell d'implantació que té la premsa comarcal al nostre país. Aquest ha estat un dels missatges optimistes que s'han fet sentir en la convenció de la premsa comarcal que sota l'organització de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i la revista Llumiguia s'ha celebrat aquest dissabte, 9 de maig a Cassà de la Selva.

Una setantena de persones, la majoria representants dels 130 mitjans de comunicació adscrits a l'ACPC han assistit als actes d'avui que s'han desenvolupat en un doble sentiment de preocupació davant la crisi que afecta de manera especial el mercat publicitari,, i l'esperança que en el spropers mesos el sector s'anirà refent si se saben aprofitar les circumstàncies positives que envolten la premsa comarcal.

Tal i com s'ha recordat a la convenció, la premsa comarcal és líder a Catalunya i en percentatges que són molt importants fora de l'àrea de Barcelona; un vuitanta per cent dels lectors de trenta-vuit comarques de Catalunya prefereixen la premsa comarcal, que té més de vuit-cents mil lectors, i aquesta és una dada positiva que caldrà fer valer en els propers mesos com a via per mantenir la viabilitat dels mitjans.

Altrament, el representant de la Generalitat i director general de mitjans de comunicació, Carles Mundó, ha insistit en que el govern català continuarà donant suport a la premsa catalana de proximitat si bé les xifres dels ajuts no s'incrementaran.
Des de la Generalitat s'ha instat els mitjans a treballar en l'elaboració de projectes que tinguin visió de futur i de creixement com a opció més vàlida per aconseguir suport institucional si bé aquesta opció és poc viable per al s mitjans més petits, els que estan gestionats per entitats sense ànim de lucre, que representen les dues terceres parts de la premsa comarcal catalana.

A més de les sessions de treball, els assistents a la jornada han participat en un dinar de germanor al restaurant Mas Ros on s'ha distingit la revista Llumiguia i l'Ajuntament de Cassà, per haver acollit aquesta trobada; igualment han rebut distincions l'expresident de l'ACPC Antoni Garrido i la Caixa de Girona per la seva tasca en favor de la premsa comarcal.

A la tarda, els acompanyants han fet una visita guiada per l'arxivera municipal pel Cassà modernista i s'ha acabat la jornada amb una visita al Parc Art sota el guiatge de Jaume Roser.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article