Sardanes per tancar els cursos de català

Festa multicultural al Parc de l'Estació

Societat

Una sardana multicultural amb balladors de diferents països va servir com a acte de cloenda dels cursos de català celebrats a Cassà i a la comarca del Gironès durant aquesta temporada.
L'alcalde de Cassà, Carles Casanova va fer de mestre de cerimónies i va instar les nouvinguts a compartir les tradicions locals com la sardana o el menjar pa amb tomata.

Carles Casanova va presentar l'acte, celebrat al parc de l'Estació, amb més de dues-centes persones, i va explicar als assistents el significat de la nostra dansa, com es ballava i els passos de la sardana.

La colla juvenil Aires Cassanencs va obrir l'acte amb un galop d'entrad i va fer una demostració ballant dues sardanes. La tercera sardana la va ballar el públic assistent a l'acte, molts dels quals era el primer cop que es posaven en una rotllana i van començar a aprendre a seguir la nostra dansa.

A l'acte també hi van assistir els components de les parelles lingüístiques que enguany s'han tornat a implantar a Cassà. L'any passat s'hi van apuntar quinze parelles i enguany dinou, cosa que demostra la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa al nostre poble. La festa va acabar amb un berenar amb pa amb tomata, embotit i pastissos preparats per alguns dels assistents als cursos de català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article