CiU guanya a Cassà unes eleccions europees amb un 69% d'abstenció

Triomf del PP a l'estat espanyol

Política

El Partit Popular ha guanyat a Espanya les eleccions europees disputades aquest diumenge amb una participació molt minsa, de menys del 50% a nivell estatal.
A Cassà la força mes votada ha estat CiU si bé l'abstenció ha estat devastadora: només un de cada tres ciutadans amb dret a vot ha acudit a les urnes.


Segurament que el fet de ser festa major ha influït en la poca afluència de votants, ja que a nivell gironí el percentatge de votants ha estat lleugerament es important. En tot cas, el 69% d'abstenció és el més gran en la història de les eleccions al nostre poble.

Pel que fa a resultats, CiU ha estat la força més votada a Cassà amb 690 vots (cinquanta menys que 2004), El PSC ha quedat en segon lloc amb 531 vots (268 menys que cinc anys) mentre que ERC, amb 344 vots (622 en va tenir el 2004) ha quedat en tercer lloc.  Iniciativa amb coalició amb Izquierda Unida, va tenir 72 vots.

La única força política que ha guanyat en nombre de sufragis al nostre poble ha estat el PP que ha passat de 192 a 220 vots i ha superat el 10% en el percentatge local.

CiU
690 (34,12%)
PSC (PSC-PSOE)
531 (26,26%)
ERC
344 (17,01%)
 
PP
220 (10,88%)
ICV-EUìA
72 (3,56%)
Altres
88 (4,37%)


Podeu veure tots els resultats aquí.

Comentaris

rc Cassà de la Selva
7.

la política espanyola és una camama. Vaig sentir un representant del PSC que li preguntaven perquè havien escollit Montilla com a candidat a la generalitat, la resposta: "perquè era el candidat que contentava a totes les feccions del partit i causava més simpaties". Doncs tinc un gos , que li cau molt bé a tothom, doncs l'ofereixo de candidat a qualsevol partit polític sense capdevanter.
No seria més lògic fos que els candidats fossin la gent més preparada? més intel·ligent? amb més èxit als seus càrrecs anteriors?
Fins que els candidats siguin els presidents dels partits no irem bé. Necessitem que els partits,ja jafetura dels partits escullin els seus candidats més ben preperats, més intel·ligents i no pas els que cauen bé.

JERONI Cassà de la Selva
6.

Com podeu veure els que han guanyat aqui i alla tenien el mateix lema de campanya : " ara" PP i CiU ,es premonitori?.Un PP cada cop mes escorat a la dreta ( perque no se li escapin els "espanyols") i CiU amb "mono" de govern ( el que sigui ).El PSC-Psoe perdut en l'inmensitat de la mar blava,Esquerra obrin ambaixades i Iniciativa foten hosties a canaletes.Collons quin panorama ¡¡¡ .i despres diuen que els preocupa l'abstenció.

jc Cassà de la Selva
5.

Perdò pels errors. La informació de la web oficial no posa a la mateixa lìnia els resultats de cada grup sinó que cada any els posa segons els vots que van obtenir i no ho havíem detectat.
Corregim la notícia.-

Disculpeu

jordi Cassà de la Selva
4.

Segueix havent-hi un error:740-690 = 50 vots menys per Ciu, no 100 meys.

Jo mateix Cassà de la Selva
3.

Oh que bé... que fantàstic que és el nostre poble, el PP pujant de vots...

Comenta aquest article