Canvis en la recollida selectiva de restes de poda

L'1 de juliol s'eliminen els contenidors actuals

Societat

Segons informacions municipals, el 30 de juny es retiraran els contenidors de recollida de restes vegetals, i l’1 de juliol s’iniciarà un nou sistema de recollida domiciliària per aquests residus.  Per tot això, a partir de dimecres el servei funcionarà de manera individualitzada.

Qualsevol ciutadà que disposi de residus vegetals per ser eliminats (restes de poda, de l'hort, gespa, etc.) podrà recollir un sac d’1 metre cúbic (tipus big-bag) a la deixalleria municipal dins el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 12 a 19 h i dissabtes de 10 a 19 h).

Un cop tingui el sac ple de restes vegetals, podrà trucar directament a l'empresa indicada al mateix sac, en horari de 8 a 13 h i de 14.30 a 19.00 h, perquè en faci la recollida a domicili i es faci el tractament a planta mitjançant un conveni establert amb l'Ajuntament.

Sempre que es tracti de recollida de residus vegetals efectuats pel propietari i no per jardiners professionals, aquest servei s'efectuarà de forma gratuïta.

És important recalcar que es tracta de restes vegetals seques, en cap cas matèria orgànica de la cuina.

Segons l'Ajuntament ara que fa aproximadament un any de l'inici del servei de recollida de restes vegetals i poda, que oferim mitjançant contenidors oberts al carrers, s'ha cregut necessari analitzar-ne els resultats i introduir-hi alguns canvis.

La recollida amb contenidors oberts al carrer genera alguns problemes com poden ser:

Acumulació d'aigua als contenidors amb el consegüent problema d'olors i insectes, que es podria agreujar amb l'arribada de l'estiu.

Elevat percentatge d'impropis (residus no vegetals que detectem al contenidor).

Utilització per part de jardiners professionals que haurien de disposar d'un gestor privat.

Per això s'ha proposat aquest canvi de model que s'enceta dimecres, u de juliol

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article