Es convoquen els Premis Gavarres 2009

Cirera d'Arboç i Joan Xirgo

Societat

El Consorci de les Gavarres ha convocat els premis que porten el nom del massís. El premi Joan Xirgo, instituït en memòria del que fou regidor cassanenc i conseller comarcal del Gironès arriben a la dinovena edició, mentre que el Cirera d'Arboç es convoca per tretzeena vegada.


Des de l’any 1991, en què el Consell Comarcal del Gironès i el Consell Comarcal del Baix Empordà varen convocar la primera edició del Premi Joan Xirgo, en record del regidor cassanenc que fou un defensor de les Gavarres, s’han premiat treballs que han contribuït a l’estudi del patrimoni del massís de les Gavarres.

L’any 1997 es va voler ampliar i englobar-lo dins el marc dels anomenats Premis Les Gavarres amb els quals es premia no sols les persones que amb el seu treball contribueixen a l’estudi i al coneixement de les Gavarres, sinó també les persones o els col·lectius que, moltes vegades sota l’anonimat, han contribuït directament amb accions al coneixement o a la conservació del massís. La filosofia dels Premis és, doncs, aprofundir en el coneixement del massís i estimular-hi l’activitat humana respectuosa amb el medi natural.

Des de l’any 2001, el Consorci de les Gavarres esdevé l’entitat organitzadora dels anomenats Premis Les Gavarres. Enguany, els Premis compten amb el patrocini del Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Delegació Territorial del Govern a Girona, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Consell Comarcal del Gironès.

La dotació del Premi Joan Xirgo és de 6.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article