La gastronomia, protagonista de la Festa Multicultural

Societat

Aquest dissabte 18 de juliol es va fer la setena edició de la Festa Multicultural, que organitza el Col·lectiu Xocolata per Tots.

En aquesta edició més d'un centenar de persones es van acostar al Parc de l'Estació per tastar alguns dels plats que van cuinar cassanencs i cassanenques originaris de fins a 12 paisos diferents. S'hi trobaven plats típics de Senegal, Gàmbia, Mauritània, Marroc, Colombia, República Dominicana, Bolívia, Índia, Romania, Malaysia, Andalusia i Catalunya.

Havent sopat, i malgrat que el conjunt Los Adoptados no va poder actuar per problemes d'última hora, si que ho va fer el seu guitarrista i cantant, en Miguelito, que va triomfar amb una hora i mitja de versions que van saltar del tango a Bob Dylan passant pel blues o la rumba.
 
Des del Col·lectiu Xocolata per Tots, es vol donar les gràcies a tothom qui fa possible aquesta festa, que ha demostrat està ben consolidada i creiem que representa espai de trobada molt vàlid on fer poble i crear vincles entre les diferents cultures presents a Cassà.

Així doncs, moltes gràcies als cuiners i cuineres, a en Miguelito, a en Dudu, a tots aquells que es van oferir per donar un cop de mà a la barra, per recollir taules i cadires, a La Selva, a l'Entitat Gastronòmica, a l'Ajuntament de Cassà i en resum a tots aquells que fan possible la festa! Gràcies a tots i fins l'any que ve!

Comentaris

Maria Cassà de la Selva
3.

Jo no ataco l'immigrant només apunto a que és un col·lectiu que podria fer molt més per a ser més observador i no repetir comportaments desagradables o molestos per la resta que per tenir una cultura o una història diferent no agraden. El típic tòpic de "allí donde fueres haz lo que vieres" s'estila ben poc. Aquí tots acceptem o si no que es fotin els qui no ho accepten, la llibertat religiosa i les anades i vingudes constants de la comunitat musulmana als oratoris; respectem que els gossos no se'ls acostin en excés doncs els hi tenen fàstic i pànic; hem de veure les dones amb burka (com a mínim 2) tot i pensar el molt que ha costat a la dona tenir el mateix reconeixement que l'home, com a mínim i hauria d'estudiar ben bé si és moral i ètic que la població ho accepti, i un llarg etc de fets culturals i diferencials que acceptem i en la majoria dels casos comprenem... però torno a dir que s'ha de ser més intens en la propagació en aquests col·lectius del coneixement de l'entorn i controlar els casos de diferències socials amb els autòctons. Diguis el que diguis per molt coneixedor que siguis d'aquest fet.

Quim Cassà de la Selva
2.

Que jo sàpiga, les ajudes l'administració les dóna en funció de la renta, i no del color de la pell, altra cosa són algunes ONG i entitats de caritat privades. De totes maneres, no seré jo, i menys sense conèixer els casos de què parleu, qui defensi les polítiques de serveis socials de l'administració.
Ara bé, d'una cosa sí que estic segur, si no hi ha ajudes per tothom, la culpa no és de l'immigrant que ha arribat i amb el seu treball ha enviat diners al seu país o s'ha fet una casa, que no hi té dret?, la culpa més aviat deu ser de l'adminstració que se'ls gasta amb altres coses no? i els bancs i caixes que declaren sense vergonya milers de milions d'euros de beneficis guanyats escanyant als treballadors? Anem amb compte a l'hora d'assenyalar culpables, cal apuntar bé!

Maria Cassà de la Selva
1.

Multiculturalitat sí però en condicions que n'estem fins als collons de tanta incultura, incivisme i mala educació. Si ja era fotut aguantar l'ignorància d'alguns autòctons imagineu la tocada de dallonses que representa multiplicar-ho i a sobre sabent les diferències socials que es generen. Ajuden els que venen perquè a dret a llei no tenen res de res, menys que el més pobre dels d'aquí, i resulta que molts poden enviar remanents a les seves famílies d'origen i d'altres fins i tot construïr-se cases! Que es facin les coses bé aquí, per l'amor de Déu! Que jo ni tinc feina, ni tinc casa pròpia ni luxes... Conèc iaios i iaies que no arriben ni de lluny a final de mes però ells no es poden valdre, com jo, i quan van a buscar ajuda a Serveis Socials, puja aquí i veuràs París! No és greu i penós això??? Que han de viure de la bona fe dels veïns? Dels botiguers? De persones que tenen camp i de tant en tant els donen bossetes de fruita i verdura???? On arribarem! Molts mai hem estat racistes ni educats en la intolerància però poc a poc s'està creant un malestar social que acabarà explotant com no siguin una mica més valents els mandataris, des dels alcaldes fins al president de la nació.

Comenta aquest article