L'alcalde fa una crida a mantenir l'esperit democràtic a les sessions plenàries

CiU torna a rebutjar la gestió financera i de la piscina de l'actual equip de govern

Política

L'alcalde de Cassà va fer una crida al diàleg i a conservar l'esperit democràtic a les sessions municipals respectant els torns de paraules i les intervencions dels altres membres del consistori. Aquesta recomanació, feta arran dels incidents del ple ordinari anterior, quan els regidors de CiU van abandonar la sessió, no va impedir que hi hagués un agre debat entre govern i oposició per temes redundants a les discussions de l'ajuntament cassanenc: la piscina coberta i l'estat de les finances municipals.

Abans de començar la sessió es va recordar el que havia passat a la sessió de juny i mentre Casanova feia una crida al debat obert oi democràtic, el cap de CiU, Antoni Baulida, va incidir en demanar la modificació del redactat de l'acta anterior perquè quedés clar que la seva acció de protesta s'havia fet per les acusacions de malgastadors fetes pel regidor Xavier Romero.

Després d'aquest inici la resta de la sessió va posar de relleu l'acord de tots els regidors en els cinc punts de l'ordre del dia, fins que es va arribar al torn obert i als informes dels regidors, punts en els que el debat entre tripartit (ERC, PSC i l'Alternativa) i CiU va tornar a posar de manifest les discrepàncies entre l'actual govern municipal i l'anterior.
 
Des de CiU, Emili Rebugent va acusar els actuals gestors d'haver-se gastat un quart de milió d'euros per indemnitzar l'empresa que havia de fer la piscina, va qualificar de desgavell la actual i va concloure que al final s'acabaran gastant el mateix que havia pressupostat CiU, “per fer una piscina que es podia comprar al Lidl”.
L'alcalde i el regidor d'hisenda van rebatre les afirmacions del regidors de CiU, van negar que hi hagués cap indemnització per a l'empresa i van insistir que el cost de l'obra seria de 3,2 milions mçes els 200.000 euros suplementaris per adequar el projecte a la zona.
 
També va ser molt aferrissat el debat entre Sergi Baulida (CiU) i Josep Hernàndez, regidor d'hisenda, quan aquest darrer va fer una àmplia exposició de l'evolució de les finances municipals arran de les acusacions fetes en l'anterior ple. Segons Hernàndez a l'Ajuntament no hi ha problemes de liquiditat ni tensions de tresoreria i la situació actual és més que acceptable, sense que s'hagi de pensar en un pla de sanejament “com havien pronosticat els regidors de l'oposició”.
Baulida va retreure a Hernàndez que no hagués donat aquestes explicacions en el ple anterior i va insistir que el nombre no es poden canviar a base de canviar dates. Igualment va recordar que en la proposta del mes anterior hi havia unes anotacions fetes amb bolígraf que eren inacceptables.
A les paraules d'Hernández que va reconèixer que ells eren uns “afeccionats”, ja que treballaven “amb el cor” , Baulida digué que “els números s'han de fer amb el cap”.

Comentaris

lacasadelabomba.blogspot.com Cassà de la Selva
4.

Ui quants "votants" de Ciu corren per aquesta web!!! o aixó diuen... Sabeu que penso? que son esquerranosos, assalta piscines i alcaldies.
Educació déu ser tirar ous al alcalde, o perseguir-lo fins a casa seva per dir-li de tot com vareu fer amb l'Antoni Baulida, oi? Bona educació deu ser quan ERC i PSC es posen a parir en l'intimitat mentre assalten el poder. Bona educació deu ser apujar els impostos a tots els cassanecs oi?
Ja n'hi ha prou d'insultar l'intel.ligència dels cassanecs. Qui ha de treballar per el poble ès l'equip de govern, però tenim govern?

Jordi B. Cassà de la Selva
3.

Jo també vaig votar CiU i ara veig clar que em vaig equivocar. No m'agrada l'actitud infantil i de mal perdedor dels regidors convergents. Crec que s'equivoquen al pensar que Cassà comença i acaba amb la "megapiscina" que tant aferrissadament defensen. En temps difícils com els actuals, que un regidor d'aquest grup digui en el Ple que la piscina que tirarà endavant l'equip de govern es pot comprar al Lidl, és un insult a la ciutadania cassanenca. Un altre cosa que no m'agrada gens és l'actitud xulesca i prepotent del regidor Sergi B. Aquest xicot es comporta més com un "yupi agressiu" que com al regidor educat que hauria de ser. I no parlem de l'espectacle del Ple en el que es va debatre la Festa Major. Que un regidor que es passeja per Cassà amb cotxes que valen una millonada digui que la festa li va semblar pobre, s'entén; ara, la resta de cassanencs que no ens podem permetre aquest luxe pensem que els temps de crisi són per ajustar-se el cinturó.

Salvador Cassà de la Selva
2.

Els membres de ciu al nostre ajuntament, als quals vaig donar el meu vot a les darreres eleccions municipals, fan un paper patètic i més propi de nens petits maleducats i consentits que de representants públics. Em fa vergonya que els meus representants a l'ajuntament no facin bé la seva feina i, a sobre, critiquin la de l'equip de govern. Sincerament, Baulida i companyia, teniu molt per aprendre d'aquest equip de govern actual. Si us plau regidors de convergència, treballeu amb seriositat i pel poble, que per això esteu a l'ajuntament.

robert Cassà de la Selva
1.

oposiciò, vol dir " falta d`educaciò "???????

Comenta aquest article