Comença el procés de participació al Pla d'Equipaments de Cassà

El 17 de setembre, primera sessió

Societat

L ’Àrea de Participació  de l'Ajuntament de Cassà organitza en el marc del pla d’equipaments, la primera sessió del Procés Participatiu per decidir en aquest cas l’elaboració del futur centre d’arts escèniques .
 El proper dijous 17 de setembre, a partir de les 9 del vespre a l´Auditori de la Sala Galà, l0'Ajuntament de Cassà convoca a tots els habitants del municipi, a col·laborar i a fomentar la participació ciutadana per decidir els usos, espais i funcions del futur Centre d’Arts Escèniques.
 
El procés està coordinat per la Regidoria de Joventut i Participació i Urbanisme  i comptarà amb la participació dels agents que intervenen en el territori i en especial, col·laboraran les entitats culturals en la seva majoria.
 
Aquesta definició d’usos, segons la regidoria, tindrà uns resultats visibles, ja que la creació d’aquest Centre d’arts Escèniques és un bon primer contacte en la forma de fer participació ja que aquest espai hauria de generar una identificació i una implicació amb els disseny de l’ús i la definició dels espais.
 
Segons informa l'Ajuntament, un cop realitzades les tres sessions previstes del procés  podríem concloure un nou centre d’arts escèniques fet i dissenyat a gust de tots els cassanencs/nenques.
 

Comentaris

ISAURA Cassà de la Selva
18.

Vull aclarir que no tinc cap vincle familiar i molt menys de parella amb l`Aldric
Mira Aldric si et fa il-lusió el Centre d´Arts i a Cassà hi ha recursos de sobres (?) endavant amb les "haches", però jo pobre geganteta fa temps que visc en la foscor i voldria que algú m´il-lumines, be no a mi, sino al meu carrer.Fa molts mesos que a les 11 de la nit de les sis faroles que hi ha enceses se`n apaguen CINC.Sincerament a mi em fa por de passar-hi sola. He trucat diverses vegades a l`Ajuntament, he parlat amb la Policia Municipal i amb un regidor, resultat:Els llums s`apaguen per una politica d`estalvi de l`Ajuntament (que em sembla encomiable a l`època en que vivim) però si hem d`estalviar fem-ho tots. Jo no veig cap mès carrer del meu barri ni del poble amb un pla d`estalvi tan sever. Fins i tot una casa que fa cantonada (dede casa la contemplo amb enveja) te cinc llums a la seva façana i resten encesos tota la nit.
Per això he pensat que potser podrieu posar un parel de focos menys al vostre escenari i encendre un parell mès de llums al meu carrer.Us ho agrairia.
Desenganyat Aldric, el que ara voleu fer es el mateix que heu criticat de l´anterior govern "Una piscina fora de les nostres posibilitats".
E l centre d`Arts Esceniques sona molt be, però toquem de peus a terra: tenim barracons als centres d´ensenyament, al CAP falten pediatres (i altres coses ) ,els carrers son bruts i a mès el meu es fosc.
No soc de cap partit ni m`agrada la politica.Gens!.Però com que pago puntualment els meus impostos, m`ha vingut de gust dir-hi la meva.

APA SIAU!!!


visca arenys de munt! Cassà de la Selva
17.

Bé doncs, E., parlem de Política municipal, jo la veig diferent.
1.- ERC , PSC i l'A van dir clarament durant la campanya que el projecte de piscina anterior el trobaven excessivament costós, i que el POUM proposava un creixement desmesurat, entre moltes altres coses, correcte?
2.- ERC, PSC i l'A van obtenir sumats força més vots que CiU.
3.- CiU governant en minoria és incapaç de negociar cap d'aquests punts, pretenent tirar pel dret totalment a la seva, una manera de fer molt baulidista.
4.- Al final, els tres grups de l'oposició, en majoria, opten per fer una moció de censura i poder resoldre aquests projectes tan importants pel poble de la manera que havia rebut més vots.


Personalment estic d'acord amb què al nou equip de govern li falta impulsar la participació ciutadana, però bé, almenys es fan alguns passos cosa que l'anterior govern ni va fer. O pitjor encara, si mireu els resultats del magre procés de participació fet previ al poum, es conclou que el poble no vol créixer més, en canvi la planificació que pretenien aprovar anava totalment en sentit contrari!

I pel que fa al motiu del debat, tindrem una piscina coberta que donarà el servei que ha de donar amb un cost ajustat. Tindrem un nou pavelló polivalent ubicat al costat de la zona esportiva. I tindrem un nou equipament, en un lloc sense problemes d'aparcament ni de molèsties als veïns, que per fi permetrà a Cassà acollir espectacles teatrals que fins ara no podien venir per manca d'una escenari que complís les condicions, i permetrà desenvolupar-se encara més la música i la dansa locals. Jo no ho veig tan dramàtic com ho pintes, fins i tot diria que em sembla ben planificat i ben administrats els recursos.

lacasadelabomba.blogspot.com Cassà de la Selva
16.

La veritat ès que fora del gegant no conec a cap altre Aldric (mira si en sóc d'ignorant).

No m'agradaria continuar tant equivocat com dius, per tant, donaré aquesta conversa per acabada degut a la meva visió esbiaxada, poc constructiva, faltada de proves i plena d'improperis dignes d'un maleducat (com molt bé dius tú, amic Aldric)

Però collons, també faig cara de tonto??? Que no t'agradi el cafè, ja em sembla correcte, ara bé, no ens demanis a tots els cassanecs que et convidem a un Lagavulin(Wisky de malta), perquè siguis de paladar fi.
A més, fa 2 anys que varem votar i el teu Lagavulin va treure 1 regidor... No ens el voldràs fer veure a gallet i que callem, també?

Llegeix-te a E. que descriu el panorama municipal a la perfecció, només li he trobat a faltar que anomeni la nova piscina per el seu nom "popular", La bassa dels Ànecs.


Fins la propera, gegant.

Aldric Cassà de la Selva
15.

Doncs mira, sí que el defenso, el Centre d'Arts Escèniques. Perquè Cassà per fi tindrà un teatre en condicions on rebre espectacles de nivell, fins i tot del Temporada Alta. Perquè per fi tindrem una sala de concerts per donar sortida a tots els grups locals de Cassà (que mira que n'hi ha, inclòs el teu, que per cert m'agraden les vostres fonts i la música que proposeu) i per organitzar concerts sense necessitat de sortir del poble i agafar el cotxe. Perquè hi haurà sales d'assaig per a tots aquests grups, molts dels quals tenen vertaderes dificultats per trobar un local adient on no molestin els veïns. Perquè, per fi, al poble de Cassà es donarà sortida a les activitats culturals dels joves, fora de les sempre hipersubvencionades entitats esportives que es preocupen més perquè el primer equip estigui el més amunt possible que no pas de l'esport de base. Perquè si els jubilats fa més de 25 anys que tenen el seu espai d'esbarjo, cosa que em sembla perfecte, ja seria hora que els joves també tinguin els seus espais on desenvolupar les seves inquietduds. El col·lectiu dels joves ha estat sempre un dels menys atesos en aquest sentit. Perquè el Centre d'Arts Escèniques serà un complement ideal a la fantàstica Escola de Música, d'on surten projectes, com la JOC, més que interesssants. I perquè qualsevol instal·lació d'aquest tipus suma i ajuda a tenir un poble més dinàmic.
Respecte al que dius que un regidor no val 200 o 300 mil euros, estàs del tot equivocat. És un equip de govern qui decideix el que es fa. Segur que abans hi ha hagut un pacte, però tot això forma part del joc democràtic, cadascú defensa els seus interessos i el seu programa de govern. Que això significa ser un mercenari? Bé, doncs així tots els polítics ho són, de mercenaris, perquè tots defensen els teus interessos.
Pel que fa a la moció de censura, estalvia't el "vàreu seu protagonistes". Jo, com tu, tampoc no tinc filiació política ni pertanyo a cap grup de l'Ajuntament. I sí, crec que el teu comnetari anterior estava fora de lloc en segons quines afirmacions de tipus personal. D'acord que els polítics locals s'exposen a la crítica, però crec que no per aquest motiu s'ha d'escriure amb menyspreu ni amb insinuacions de no ser quin tipus. Es pot ser constructiu i respectuós sense necessitat de treure la bilis. Per cert, la frase "ja podeu passar per per alcaldia que us arraglaran lo vostre" no trobes que grinyola uan mica? Que potser acuses l'equip de govern de favoritismes cap a algú? Si és així, aporta proves i presenta't al jutjat. Si no, afirmacions com aquesta em sembla que són les que sobren.
Ah, i ho sento, a mi no m'agrada el cafè. Salut!

E. Cassà de la Selva
14.

Carai!!!! Hem entrat en Política . D´oncs parlem de Política.

Per sort al nostre País estem en democràcia i això vol dir mocions de censura i pactes legítims i legals entre partits, però no vol dir que sigui la voluntat del poble .

Això és el que passa quan governa un tripartit, igual que el que passa amb el govern de Catalunya el partit minoritari té un poder que no li toca, es creix, i ho acabem pagant tots els ciutadans.

El tripartit de Cassà, que va necesitar un any per saber què volia fer, va entrar a governar i fins al moment què ha fet?:

Modificar el PUOSC i donar tots els diners que rebrem de la Generalitat en infraestructures, a l´obra que menys va prioritzar la pròpia Generalitat en la concessió de les subvencions (el local d´Arts Escèniques)

Aturar el projecte de la piscina coberta i retardar-lo (prou tard que anava) i convertir-lo en una piscina tapada.
Aquesta maniobra es fa excusant-se que és una obra de massa magnitud per Cassà i per reduir la despesa en temps de crisi. (que no ens enganyin ¡!) Han estimat fer una piscina tapada simple i de poca magnitud per guardar diners per pagar el seu local d´Arts Escèniques.

Els cauen del cel uns calerons del Govern central (en una d´aquelles maniobres del sr. Zapatero que ens acabarà arruïnant a tots), i ho destinen TOT a fer un pavelló nou per acabar el complex esportiu ... ..(que no ens enganyin ¡!!). Han destinat Tots aquests diners a fer un pavelló nou perquè no ens puguem queixar quan eliminin el pavelló polivalent per fer-hi el local d´Arts Escèniques.

Senyors que els ciutadans no som tontos!

Ara bé és important saber quin partit anem a votar. Tots tenen les seves errades i prioritats però amb aquest local s´els veu massa.

Ens volen fer empassar un local que estaria molt bé si tinguéssim de tot, però avui no és la prioritat dels Cassanecs.

Comenta aquest article