Crida institucional al pla de participació

Dijous, primera sessió

Política

L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, ha adreçat una missiva ales entitats locals en la qual fa una crida a assistir activament a la primera jornada del pla de participació que tindrà lloc dijous, a les 9 del vespre, a la Sala Galà.En la seva convocatòria l'alcalde recorda que participar en aquesta trobada és una manera de participar activament en la gestió del poble i també un procés educatiu per aprendre a donar i rebre informació i participar en la presa de decisió, seguiment i control del govern local.

La crida està oberta a totes les entitats locals i els ciutadans per tal de definir com ha de ser el futur centre d'arts escèniques que s'ubicarà a la nau polivalent i que es construirà gràcies a una subvenció de Pla d'Obres i serveis de la Generalitat.

Comentaris

Pere Cassà de la Selva
7.

Que hi vagin els de convergència, els que els hi agrada marxar dels actes a mig fer i amb mala educació. Això sí, a missa cada diumenge!

Pere Bosch Cassà de la Selva
6.

Això no t'ho puc assegurar perquè no conec en profunditat com funciona la llei de contractes amb l'administració però em sembla que uns ens públic no pot obligar a contractar empreses d'un poble en concret; en tot cas crec que només poden demanar-ho i, fins i tot, considerar-ho un motiu per donar punts en cas d'un concurs però no crec que puguin obligar-hi.
El que si que et puc assegurar és que les empreses del nostre poble i voltants no treballa, i no ha de treballar, al preu que ho fan les de qualsevol gremi provinents de la zona metropolitana de Barcelona (i això t'ho puc dir per experiència propia).
Pel que fa al manteniment i les reparacions et diré que, sense por a equivocarme, segurament si que l'acabaran fent empreses del poble. El que s'ha de fer sempre és portar un control extremadament rigorós de l'obra per tal que el fet que es treballi a un preu més baix no vulgui dir que també es donin qualitats més baixes o acabats defectuosos que posteriorment comporten grans inversions en reparacions i emprenyades justificades dels usuaris.

Marc Cassà de la Selva
5.

Bones Pere, que les obres són gestionades per altres ja ho sabem, ara el que crec jo és que l'ajuntament podria fer molt més del que fa per la gent de Cassà, si treuen a concurs una obra, ja sabem que poques constructores de Cassà s'hi poden presentar, però l'ajuntament podria fer un annexe per contractar operaris, tema d'instal-lacions, etc...que fossin de Cassà hi ha un preu que el contractita li fós correcte i no tenir que anar buscar les coses a fóra, però no dónen ni la possibilitat i crec que fins i tot els surtiria més econòmic. Ara ja veurem com hi hagi algun problema la rapidesa en que es sol-lucionarà amb gen de fora, opotser després contractaran a gent de Cassà per fer manteniment, ja ho veurem.

Pere Bosch Cassà de la Selva
4.

Marc, de les tres obres que dius t'explico tres coses: les obres del col·legi Aldric les gestiona GISA (empresa pública de la Generalitat) i l'adjudicació va a càrrec seu, al concurs de l'obra del pavelló no es va presentar cap empresa de Cassà i tot i que l'ajuntament pot demanar que hi treballin empreses del poble no pot obligar a fer-ho, finalment la construcció de la piscina ja estava adjudicada per contracte.
Les obres del centre d'arts no tinc ni idea de com es faran però suposo que la primera idea serà que les facin empreses locals. De totes maneres hem de pensar que els ajuntaments no acostumen a fer de contractistes, és a dir, normalment s'encarrega a una empresa tota la obra cosa que vol dir que ha de ser una empresa força gran que potser no tenim al nostre poble i que treballarà amb els seus subcontractats de confiança que potser també seran de fora.

isabel Cassà de la Selva
3.

Marc tens rao,ara demanen participacio i ya tenen tot cuit la gent anira a fe el presec perque ni conten en las empresas del poble ni la gent aixo de teni mayoria sels a pujat al cap i fan i desfan el que volen.

Comenta aquest article