La consulta per la independència de Catalunya es va estenent

Un centenar de municipis -entre els quals, Cassà- la faran el 13 de desembre

Política

Aquesta tarda s'ha fet a Arenys de unt la reunió del consell plenari de la cooordinadora de la consulta per la independència de Catalunya en el que estan representats els pobles que tenen previst organitzar el referèndum el pròxim 13 de desembre. Els representants de Cassà han acudit a la reunió on s'han tractat tots els temes referents a l'organització de la consulta.

  
Com ha quedat palès en tots els parlaments i aclariments que s'han fet, la consulta del dia 13 suposa un esforç d'organització molt important per cada un dels pobles on es prepara el referèndum, ja que es vol aconseguir un reconeixement internacional d'un acció que ja té cent quinze municipis implicats. Part d'aquests pobles faran la consulta el 13-D (prop d'un centenar) i la resta ho faran en dates posteriors (el 28 de febrer o el 24 d'abril) i es farà seguint un protocol comú basat en el quees va fer servir el 13 de setembre passat a Arenys de Munt.


 
L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha donat la benvinguda als assistents i ha clausurat l'acte -veure vídeo- destacant que aquesta consulta pot ser el primer pas cap a un canvi molt important al país, tota vegada que “els polítics del nostre parlament hauran d'entendre que no poden continuar com fins ara i hauran de treballar per fer un país diferent”.
 
Unes cinc-centes persones han omplert de gom a gom la sala polivalent de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per prendre nota de la complexitat del procés i de les necessitats que genera tot el procés, per assegurar que es fa amb les garanties necessàries per donar-hi el màxim relleu. També s'ha insistit en la necessitat que la campanya que es faci a cada poble estigui destinada sobretot a promoure la participació ciutadana i s'han preparat diverses comissions destinades a resoldre els problemes logístics, jurídics, organitzatius publicitaris i de seguretat que puguin sorgir en els pobles.
 
A Cassà la comissió d'entitats ja fa dies que treballa en la preparació de la consulta al nostre poble i una de les primeres accions serà convocar un acte públic per recollir més suport a la preparació de la consulta. Properament posaran en marxa una pàgina web per informar dels treballs que es fan a Cassà. De moment han facilitat un correu per a qui desitgi més informació: consultacassa@gmail.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article