Més de dos mil cassanencs voten per la independència de Catalunya

El 95% del vost favorable al sí

Política

Un total de 2026 cassanencs i cassanenques, gairebé els mateixos que ho van fer a les darreres eleccions europees (2.052) han votat avui en la consulta per la independència de la nació catalana. Es vots favorables han estat abassegadors amb 1.922 vots a favor del sí, 62 pel no i 39 en blanc. També hi ha hagut tres vots nuls.


La jornada ha transcorregut amb molta normalitat i un gran esperit democràtic. Al llarg de tot el dia, al Centre Recreatiu han anat desfilant els votants amb forta afluència sobretot entre les deu i les dues del matí; a la tarda el fred i vent ha refredat els ànims dels votants (i ha obligat a suspendre parts dels actes previstos a la plaça de la Coma) i l'activitat de les meses ha minvat una mica.

A les vuit del vespre, quan s'ha tancat el col·legi, un centenar de persones s'ha congregat al local del Centre Recreatiu per seguir l'escrutini que ben aviat s'ha vist que seria clarament favorable al Sí. Un llarg apaludiment dels assistents ha acompanyat la lectura oficial dels resultats que, visiblement emocionat, ha pronunciat el portaveu de la comissió, Josep Ferrer. El president de la junta electoral, Jordi Casadevall, ha agraït l'esforç realitzat per tots els voluntaris i membres d'entitats locals que han organitzat la consulta que ha mobilitzat el 26,33% del padró cassanenc de persones majors de setze anys.
La valoració inicial d'aquesta participació, al mateix nivell que a les darreres eleccions europees, ha estat molt positiva tota vegada que s'ha demostrat que amb una mancança de recursos molt grans, i amb un suport institucional oficial inexistent la inquietud dels cassanencs per manifestar-se ha estat notable.

Els darrers minuts de les votacions han estat acompanyats del grup Els Panxuts que han ofert un concert d'havaneres i cançons populars.Avui també s'ha votat a 166 municipis de Catalunya amb uns resultats clarament favorables al Sí a la independència de Catalunya. Resultats, aquí.

Comentaris

Pere Bosch Cassà de la Selva
6.

Felicito, amb retard, a tots als que ho varen fer possible amb esforç i altruisme. M'agradaria haver pogut anar a la reunió que es va fer ahir per treure conclusions de les activitats dutes i del resultat final pero, coses de la fred, em va ser impossible per malatia.
Endavant, seguim el nostre camí cap a Itaca!!!

Josep Ferrer Cassà de la Selva
5.

Sònia:els que hem organitzat la consulta sabem que , com a representants d´entitats cassanenques, no és fàcil mobilitzar 2.026 persones a Cassà.Es veritat que en altres pobles hi ha hagut més participació, però són llocs més petits: Llambilles, Sant Jordi Desvalls, la Cellera...En pobles semblants a Cassà hi ha hagut menys participació, com ara Llagostera, Santa Coloma o Roses, per dir alguns exemples de la "província". El que és cert és que 1.922 cassanencs van dir que sí, i que 5.000 no van votar. Però aquests últims formen un bloc heterogeni: els que no voten mai, els que haurien votat no però no van venir, els que haurien votat sí però no estaven interessats en una consulta no vinculant, els que volien venir però els hi feia mandra, els que estaven malalts, els que no hi van pensar, i un llarg etcètera.I tant que ens interessa la participació popular!: com que no som polítics, i no vivim de la política, creiem que val la pena el que hem fet, que és un primer pas per aconseguir la llibertat nacional de Catalunya. Als polítics professionals no els interessa, per exemple, que només 14 de cada 100 catalans votessin el senyor Montilla per a president de la Generalitat. Les xifres, ja se sap, tothom les interpreta com vol.

Sonia Cassà de la Selva
4.

A la vista del resultats, no crec que sigui per tirar petards, un 26% de participació.De les mes baixes de la provincia.Els que varem anar a votar ja sabiem el resultats, pero la participació pobre.Es un tema que no interessa ??

jeroni Cassà de la Selva
3.

Enhorabona a tothom ,a les entitats i a les persones que ho han fet possible.Gracies.

E. Cassà de la Selva
2.

Felicitats a les persones que van participar a la votació per l´independència.

Felicitats a tots aquells voluntaris anomenats, societat civil de Cassà que de forma des-interessada van preparar, organitzar i fer que aquesta consulta fos un èxit.

NO FELICITO a aquells que polititzaven la Consulta de Cassà.

Comenta aquest article