La Macca prepara l'edició 2010

Actes diversos del 4 al 7 de febrer

Societat

El Cineclub 8 ½ ja té a punt el programa de la MACCA 2010, que serà del 4 al 7 de febrer. En el cartell d´aquesta edició, dissenyat per Jordi Frigola, hi apareix un regal, i és així com com podem considerar la Mostra d´Animació i Curtmetratges d´aquest any: un obsequi que el cineclub fa a Cassà i Cassà fa al país, ja que el pressupost ,provinent bàsicament de l´Ajuntament , queda rebaixat en un 50%.

Malgrat aquesta forta retallada –dels 14.000 euros de l´última edició es passa a 7.000-, les ganes d´innovar i la il.lusió per tirar-hi endavant han estat fonamentals per aconseguir una MACCA engrescadora per a tots els públics.

Hi ha diverses novetats: projeccions de curtmetratges als bars de Cassà dins el programa “Dels bars venim als bars tornem”,amb la voluntat de comptar amb nous espais i divulgar aquest format; l´ especialització de les sessions de dissabte en animació infantil (amb la col.laboració destacada de l´estudi Cromosoma, creador de sèries com Les 3 Bessones) ; els canvis a la majoria dels tallers de la Cibermacca, amb una proposta tan interessant com fer animació stop motion amb persones; i el lliurament del 4rt Premi Domènec Torrent i Gelmà a l´associació Amics de Cine de la Vall de Ribes el diumenge 7.

A més, hi haurà un increment de les activitats destinades als centres escolars amb pel.lícules de Les 3 Bessones, curts per als alumnes d´ESO i els habituals tallers del Museu del Cinema per als nens i nenes de tercer de primària.
 
El Correcurts, un concurs en què es demana als participants inscrits de fer una pel.lícula com a màxim de dos minuts i que ha de ser realitzada en 24 hores, és una de els activitats més destacades de la MACCA i que, tot i els pocs recursos econòmics actuals, manté els premis.
 
Ben aviat es facilitarà la programació de la MACCA. Des del Cineclub 8 ½ es demana als cassanencs la seva col.laboració per a dur a terme tots els actes, especialment en el cas dels tallers de la Cibermacca ja que, a hores d´ara, ens falten col.laboradors per al maquillatge, manualitats de cinema i altres feines d´oganització.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article