Albert Serra, convidat d'honor a la MACCA 2010

Societat

Albert Serra, director de Honor de cavalleria i Premi Gaudí per El cant dels ocells, presentarà alguns dels seus curtmetratges el divendres 5 de febrer a la Sala Galà en la programació de la MACCA 2010.

La programació de la MACCA ja s´haurà encetat un dia abans, amb la projecció de curts per a l´IES Cassà, tallers per als alumnes de tercer de primària de les 3 escoles locals així com sessions de pel.lícules de Cromosoma també per als centres educatius.

En aquesta edició hi ha un increment important d´aquestes activitats, una prova més de la importància que el Cineclub 8 ½ dóna a l´àmbit educatiu.
Però també és una mostra de buscar nous espais de projecció per tal d´arribar a un públic més nombrós, fugint d´una certa endogàmia característica dels festivals de cinema.

En aquest sentit, les sessions de curtmetratges que es faran als bars del poble, dintre la novetat Dels bars venim als bars tornem, també farà que el programa de la MACCA sigui més complet que mai.

 
El cineclub sempre ha donat importància al cinema d´animació infantil i aquest cop es notarà notablement el dissabte: 4 hores de cinema familiar amb pel.lícules del pioner català Segundo de Chomón amb contacontes en directe, cutmetratges del principal estudi d´aniamció del nostre país, Cromosoma, o una selecció de pel.lícules del festival Ale Kino de Poznan, Polònia.
 
 
PROGRAMA MACCA 2010
 
Durant el cap de setmana, projeccions de curtmetratges als bars de Cassà: Dels bars venim als bars tornem
 
Divendres 5. 10 del vespre. Auditori Sala Galà
El director de cinema, Albert Serra, premi Gaudí per El cant dels ocells, presenta els seus curtmetratges
St. Pere de Rodes 25'
L'Alto Arrigo 13'
Rússia 26'
Bauçà 6'
Lectura d'un poema 20'
 
Dissabte 6
De 9 a 11,al Centre Recreatiu, inici del Correcurts
 
A les 12, Auditori Sala Galà
Projecció de “Chomón: màgies, pòcimes i fades”, curts de Segundo de Chomón amb la contacontes Anna Reixach
 
A la tarda al Cine Puig d´Arques
 
A 2/4 de 5: sessió per nens i nenes de guarderia amb els personatges de Cromosoma: la Pimpa, la Bruixa avorrida i altres
A 2/4 de 6: l´estudi d´animació català Cromosoma ens presenta les seves pel.lícules: les 3 Bessones, l´Asha, en Miniman , en Tom i tants altres
A 2/4 de 7, Sefa Ponsatí ens porta uns curts d´animació infantil polonesos del Festival Ale Kino, de Poznan, Polònia
Maluch el petit cotxe
Nina de pasta
La ballesta(Guillem Tell) de la sèrie Bolek i Lolek
Barnaby el drac
Una aventura de ratlles
La vida al camp
Western de colors
 
 
Diumenge 7
 
Cibermacca
De les 10 del matí a les 9 del vespre al Pavelló Polivalent
 
Aquest any renovem les propostes: vine a fer un curt d´animació stop motion amb els teus amics i la teva família, sàpigues com és el cinema en 35mm., dobla a la teva llengua una pel.lícula, fes manualitats de cinema i, com sempre, juga als videojocs
Campionat de videojoc PES a les 11 del matí i de Guitar Hero a les 4 de la tarda
 
A les 12, espectacle d´animació infantil amb Quina Xerinola!
 
A 2/4 de 8, lliurament del 4art premi Domènec Torrent i Gelmà destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema al seu poble. Aquest any es premia Amics del Cinema de la Vall de Ribes
A les 8, projecció dels Correcurts presentats i lliurament de premis
 
Participa en el sorteig d´un llibre electrònic!
 
Organitza: Cineclub 8 ½
Patrocina: Ajuntament de Cassà de la Selva
 

Comentaris

Mònica Cassà de la Selva
1.

Un dia, ja fa, vaig escriure per referents sobre ell. Divendres, el vaig escoltar en persona que no vol dir ni que me'l presentessin, ni que hi parlés, simplement, escoltar. Em va fer riure. Després, vaig veure 1 i mig dels seus curts. Me'n vaig anar per no plorar.

Comenta aquest article