Una passeig pels noms del veïnat de Sangosta

Avuis s'ha presentat el llibre de toponimia del barri

Cultura

Un centenar de persones s'han aplegat aquest migdia al Remei per assistir a la presentació del llibre dedicat al veïnat de Sangosta editat per l'Ajuntament de Cassà escrit per Quim Mundet i que inclou un vídeo realitzat per Narcís Ribalta.

El llibre sobre Sangosta és el segon volum de la col·lecció sobre toponímia de Cassà que es va encetar fa tres anys amb el llibre sobre Llebrers i es té la intenció d'anar continuant amb altres dedicats a la resta de barris de pagès de Cassà: Esclet, Matamala, Mont-roig, Mosqueroles, Serinyà, Les Serres i Verneda.

Quim Mundet, ajudat per diversos membres del Grup de Recerca i Estudis de Cassà (GREC) ha inventariat en aquest volum la toponímia actual i històrica de Sangosta, incloent-hi un mapa per indicar geogràficament les situacions dels diferents masos, camps, rierols... dels quals s'ha trobat constància escrita o oral.

Elvis Mallorquí, en la presentació del llibre ha destacat la importància del treball fet per Quim Mundet com a preservador del patrimoni del territori, tota vegada que és força difícil que aquests tipus d'estudis es posin en marxa en poblacions grans com Cassà. per les dimensions de treball que comporta aquesta investigació.

Per la seva banda, Quim Mundet ha agraït el suport rebut de tots els veïns de Sangosta que li han facilitat informació per fer el llibre i ha remarcat el bon tarannà de totes les persones a les quals a demanat suport per completar la documentació necessària.

També ha explicat una mica de la feina feta Narcís Ribalta, realitzador de l'interessant vídeo que acompanya el llibre, que és un passeig pels paisatges i les persones de Sangosta.

L'arxivera municipal, Dolors Grau, ha presentat l'acte en el que també ha intervingut l'alcalde de barri, Joan Bou i que ha tancat el batlle de Cassà, Carles Casanova.
Després dels parlaments s'ha fet un volt per les cases que apareixen al llibre amb les explicacions que n'ha anat donant el propi autor, Quim Mundet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article