SI impugna les llistes del PP i CiU a Cassà

Política

L'incompliment estricte de la llei de paritat ha provocat que les llistes de CiU i el PP a Cassà hagin estat impugnades per Solidaritat Catalana per la Independència. 

Les dues llistes cassanenques presenten la mateixa incorrecció: només inclouen una dona en els tres darrers candidats amb la qual cosa en el total de tretze candidats només hi ha cinc dones, xifra que no arriba al 40% estipulat.

Segons informa avui el Diari de Girona Solidaritat ha impugant les llistes de CiU i del PP a Cassà de la Selva i dels populars a Olot. El coordinador regional de SI a les comarques gironines, Santi Niell, va recordar ahir que "si la llei de partits, que apliquen a Bildu, és per a tots, també han de saber que la llei de paritat és per a tots". Niell va explicar que la decisió judicial es coneixerà avui i podria suposar l'anul·lació de les candidatures.

Solidaritat ha presentat un recurs davant del contenciós administratiu numero1 de Girona recorrent la decisió de ls junta electoral de Girona i de la Garrotxa, on es dóna validesa a les llistes de PP i de CiU a Cassà i dels populars a Olot. Solidaritat ha recorregut la decisió de la Junta perquè afirma no compleixen amb la llei de paritat, ja que el nombre de dones és inferior al que preveu la llei, que és d'un 40% del total de la llista i la mateixa proporció en trams de cinc i en els suplents. Avui al matí s'ha citat a l'advocat de l'Estat, que defensa la decisió de la Junta, i les diferents parts per comprovar si realment incompleixen.

El candidat de Solidaritat a Girona ciutat, Santi Niell, va recordar que el PP dóna suport a l'anul·lació de les llistes de Bildu i "ara han de saber que la llei s'ha de complir i que el PP no pot fer les llistes al seu caprici". En el cas del PP d'Olot, encara es podria optar per alguna solució, ja que l'error es troba en els suplents, que no són obligatoris. Però en el cas de Cassà, hi haurà moltes complicacions per a PP i CiU. La llei preveu que els suplents siguin comptats a banda de la llista principal i per tant el còmput de les deus llistes donaria una mitjana del 38% de dones, dos punts per sota del que preveu la llei.

Comentaris

Gerard
20.

#7 sort que l'alcalde ho sabia, si no, encara hagués estat més preocupant...

pagès Cassà
19.

que un que ha estat regidor uns quants anys i ara va de cap de llista i un que ha estat 20 anys jutge de pau no sàpiguen quants veïnats té Cassà és un pèl preocupant no?
molt bo el video!

Cobi Cassa de la Selva
18.

Sou uns cracks... i petra no t'enfadis que no cal filar tan primer... Potser i falta una H, però és un bon treball i gràcies a aquest vídeo, podem conèixer una mica més de tots els candidats!!! Ànims...

Cobi Cassa de la Selva
17.

Vaia cracks que esteu fets... El vídeo està molt molt xulo! Petra, no s'ha de ser tan exigent, que el conjunt està molt bé i almenys hi ha algú que ens mostra tota la informació i es preocupa perquè la info arribi a tot el poble!!! Està clar que pit... molt bones les preguntes!!!

Comenta aquest article