CiU i el PP hauran de modificar les llistes

Política

El recurs presentat per SI contra la junta electoral que havia autoritzat les llistes de CiU i el PP a Cassà obligarà a canviar el contingut dels darrers membres d'aquestes candidatures ja que el jutge del contenciós administratiu  ha considerat que no es complia la paritat que estableix la llei (faltava una dona entre els tres darrers membres de la llista).

La sentència del Jutjat Contenciós número 1 de Girona estima parcialment la denúncia de Solidaritat Catalana en contra de les llistes de CiU i PP a Cassà de la Selva -i del PP a Olot. i decideix “estimar en part el recurs presentat per Solidaritat Catalana per la Independència i anul·lar l'acord de la Junta Electoral de Zona d'Olot de proclamació de la candidatura nº 7 del Partit Popular a Olot, i anul·lar l'acord de la Junta Electoral de Girona de proclamació de la candidatura nº3 de Convergència i Unió i la candidatura nº5 del Partit Popular a Cassà de la Selva”. Així mateix, i fonamentant-se en jurisprudència constitucional, el magistrat ha decidit també “retrotraure les accions al moment anterior als referits acords, per tal que la Junta Electoral de Zona d'Olot i la Junta Electoral de Zona de Girona atorguin el corresponent tràmit de subsanació de la irregularitat apreciada”, cosa  que significa que els partits disposen de més temps per a crear una nova llista i esmenar el seu error.
Arran d'aquesta resolució ara les dues candidatures hauran de confeccionar les noves llistes amb els canvis que calgui per incloure un total de sis dones entre els tretze candidats  a ser regidors cassanencs. Tant el cap de llista de Cassà el PP, Josep Uñó com el representant de CiU, Eduard Ayach, han tret rellevància a aquests canvis que suposaran només un retard en la confecció dels documents i les paperetes electorals però tindrà una transcendència mínima en els membres de la candidatura, ja que només afecta els tres darrers.

Els canvis possiblement afectaran els tres darrers de les dues llistes que en el cas de Ciu eren: Joan Casabó i Fuguet, Gemma Teixidor i Tarrés i Alfons Galban i Rey i en el cas del PP: José Lifante Vidal, María Concepción Luna Bonet, Vicente Castelló Roselló ja que hauran de substituir un dels homes per una dona.


Dimarts que ve la junta resoldrà si s'accepten les noves llistes que s'hauran d'adequar a la llei.

Més informació i documents aquí

Comentaris

Òscar Cassà
8.

Molt bona feina i fantástica edició, Felicitats a tot l'equip. S'agraeix molt les notícies en videos.

Sant Martí
7.

Pa mear y no hechar gota !!!!!!!
La impugnació de la llista del PP serà fàcilment solventable: cambiaran una dels homes del final per una dona, tots dos de per allà València on ens estimen tant i no suporten veure una tele tant sectària com TV3.
Només els tres primers de la llista tenen alguna cosa a veure amb Cassà, tota la resta han estat posats per omplir i són tots, tots i tors de València, Castelló o Alacant.
Com ja s'ha dit: Uñó, vigila amb qui t'ajuntes.
Dime con quién vas y te diré quién eres !!!!!!

(i aquest era el jutge de pau?)

Per llei Cassà
6.

No us hi trenqueu el cap, qualsevol partit que vol fer les coses bé ho fa d'acord amb la llei, però hem de conviure amb la dreta catalano-espanyola que tot i saber que no fan les coses com marca la legislació entenen-saben que no els pasarà res. Viuen dins la prepotència, són millors que ningú i estan segurs que són més macos. Ara els donaran uns dies més per refer el que ja sabien que feien malament, quan sería més llògic i segurament més democràtic que no els deixesin presentar. Us imagineu que això ho hagués fet un partit independentista a Catalunya o al País Basc?. I després els haurem de riure les gràcies.

Increïble
5.

És increïble que un equip que intenta governar Cassà, no sàpiga ni fer la llista! Un equip que intenta vendre que tot ho fa bé i que la única sortida perque tot vagi bé és votar-los a ells! No penso votar a unes persones que no compleixen la llei i no saben fer reitero una cosa tan fàcil com la llista! Ojala que no entrin... desprès si que Cassà se'n va a la merda! Ni PP ni Ciu a Cassà siusplau!
Per altre banda, felicitar a SI per la seva valentia alhora d'emprendre aquest pas, demostra una gran empenta per la seva part. Un vot menys a CiU.

999
4.

És lamentable que es presenti una llista on només hi hagin 3 figurants cassanencs i els altres s'hi posin simplement per emplenar.. un partit no es pot portar per un grup de 3 persones.. es necessita molt més suport humà i diversitat d'opinions per tirar endavant un projecte amb cara i ulls i més si afecta el nostre poble.. espero i desitjo pel nostre bé, que la candidatura populista es quedi amb res.. per altre banda felicitar els joves de SI per aquest cop d'efecte a l'impugnar les llistes que no compleixen amb la llei electoral.. quin bon inici de campanya de CIU i PP si senyor..

Comenta aquest article