El balanç dels darrers tres anys porta la polémica al debat dels candidats

Política

Aquest vespre s'ha celebrat el debat entre els sis candidats cassanencs a les eleccions municipals del proper 22 de maig. La polèmica més intensa s'ha generat en la valoració dels tres anys darrers de govern que han estat motiu de crítica per part dels representants dels quatre partits que no n'han format part.

A la recta final del debat la discussió entre el cap de llista de CiU (Enric Bagué) i Carles Casanova (ERC) ha provocat moments de tensió tant pel tema a tractar com per la durada de les intervencions de cada candidat. Bagué ha posat sobre la taula el sou del nou secretari i el milió d'euros que segons CiU el tripartit guardava en factures del 2010 en un calaix, dos temes que s'havien exposat al darrer ple municipal.  Casanova ha respost amb arguments tècnics la presència de 830.000 euros en factures impagades recordant que hi ha un romanent de 740.000 euros, per la qual cosa el pressupost municipal no resulta afectat per aquest tema.

Altrament, l'estructura del debat, organitzat per ràdio cassa i El Punt, amb un minutatge que s'ha volgut fer força estricte ha evitat que es generessin gaires discussions sobre temes de programa i en canvi ha propiciat intercanvis d'opinions sobre la gestió feta en els darrers anys. El cap de llista Tot per un cassà Millor, Joan Jiménez, ha incidit en demanar el vot a treballadors i empresaris i ha recordat que l'actual ajuntament no ha fet res per millorar les condicions objectives per a les empreses que vulguin instal·lar-se a Casà.

L'altre novell en unes eleccions municipals, Marc Mascort (Solidaritat Catalana per la Independència) ha arrencat els primers aplaudiments de la nit quan després de valorar positivament el programa Reciclatext ha recordat que a Extremadura es poden donar portàtils a tots els estudiants, per la qual cosa amb la independència de Catalunya es podrien fer moltes més coses per millorar el benestar dels ciutadans. Mascort ha incidit en la necessitat de tenir molta cura en la despesa municipal i ha reclamat que l'Ajuntament s'obri més als ciutadans.

Josep Uñó ha presentat com un dels punts del seu programa l'arranjament de l'escalinata del carrer del Molí, que ha posat com a mostra de deixadesa en les actuacions municipals i ha dit que més enllà dels partit hi ha les persones per la qual cos ha demanat a la gent el votés, encara que sigui del PP, perquè ell estaria al costat del ciutadans i al servei de les persones.

El cap de llista del PSC, Miquel Àngel Chamorro, ha demanat el vot als ciutadans per poder acabar la feina iniciada en els tres anys anteriors i per aconseguir que en els propers quatre anys es tiri endavant la construcció d'una nova guarderia i l'ampliació de l'Institut.

Els valors de compromís amb el poble i amb un projecte de govern que posa l'Ajuntament al servei de les persones han estat els eixos exposats per Carles Casanova a l'hora de demanar el vot per Esquerra Republicana. L'actual alcalde també ha incidit en la necessitat de posar en marxa en pla d'austeritat a l'Ajuntament  i la voluntat d'impulsar projectes que serveixin per ajudar Cassà a sortir de la crisi.

A l'hora de demanar el vot, el candidat de CiU Enric Bagué ha dit que cal tenir en compte que a més de les persones que hi ha a cada llista cal pensar en els partits que els hi donen suport i per això ha posat CiU com una força amb garanties per Cassà. Dels punts del programa n'ha destacat la necessitat de millorar el manteniment del poble i la posada en marxa d'una brigada d'actuació immediata per resoldre petites incidències en la via pública.

Els sis candidats han coincidit en algunes coses: pràcticament tots estan d'acord en la planta de biomassa (CiU creu que hauria de fer-se en un altre lloc), valoren positivament el projecte Reciclatext, volen que a l'institut de Cassà es facin cicles formatius i se vol que les entitats siguin el motor de la cultura local, amb el suport de l'Ajuntament.

Comentaris

Enrof Cassà
28.

No havia entrat mai aquí al Cassà Digital i per altra banda no sé si hi tornaré a entrar ja que no tinc massa temps, però voldria dir que trobo que hi ha força comentaris amb males maneres ! Sembla que per algunes persones els és més fàcil anar criticant i insultant per escrit oi ? Sense donar la cara oi ? Aquests que semblen o diuen ser "tant homes" i llavors s'amaguen darrera un teclat. Molt bé ! La meva valoració del debat ara és massa tard per fer-la però diré que el Sr. Bagué no m'ofereix massa confiança ja que va anar d'acusador fent una demagògia brutal i no em sembla que sigui dels qui pot escoltar a la gent del carrer. Jo fa poc temps que visc a Cassà i no me l'he trobat gaire per festes i activitats que es fan. En canvi el Sr. Casanovas crec que és una persona que, tot i que es pot equivocar, ho fa amb la millor de les intencions i amb la que pots parlar sense cap por. Te'l pots trobar a molts llocs on el pots aturar per conversar-hi. No té res a veure amb el partit polític el tema de les eleccions municipals i crec que, com a persona, la millor opció era votar el Sr. Carles Casanova. En fi, ara estarà a la oposició: esperem faci la millor feina possible allà ! PD: Visca el Barça ! Visca Catalunya ! I sobretot visca el nostre poble CASSÀ !!!

conegut
27.

#26 Seria prou interessant que denunciesim a tots dos aquestes irregularitats. Potser no son conscients dels perills o de les normatives basiques i elementals de els espais d'us public. encara hi aixì els han votat i fins i tot manaràn. Ja els i pot aplaudir les gestes!!! Si vosté està en un d'aquest grups abaixi el cap sento vergonya per vostés...

cassanenca
26.

#25 sabies que ciu també està util·litzant, encara avui, un local també sense permís o llicència d'activitat? sabies q aquest local li ha cedit "gentilment" un conegut constructor de campllong militant de ciu i amb molt bons contactes al consell comarcal del gironès? t'imagines qui serà el proper president del consell comarcal del gironès?
si vols verificaro passat al vespre per la coma i ho veuras.
el nou consistori comença sense llicència !!!!!!!!

Conegut cassa
25.

#15 Aqui te una adreça electronica perque surti de la seva ignorancia.Per parlar o acusar, primer cal estar informat. http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo5-1985.t1.html#c6s5 També aprofito per comunicar que ERC va i està utilitzan unes instalacions de les que es suposa no tenen la documentació necesaria. Desprès, els regidors retrasen els permisos a empreses i particulars per no saber tramitar. Per sort això s'acava, gaudeixi del seu bon alcalde els dies que queden, intentarem no oblidar la seva gestiò.

cassanenc cassà
24.

Plou poc..., fenòmen. Primer: Mai de la vida he votat als socialistes.Mai. Segon: Mai de la vida he anat a cap llista. Tercer i més important: Passo de "milhomes" com tú. Més que la paraula "estùpid" m´insulta la teva prepotència. Amb cracks com tú no anirem enlloc.

Comenta aquest article