Sis candidats per a una alcaldia

Avui, jornada de reflexió

Política

Avui és jornada de reflexió per a les eleccions municipals que demà decidiran el novè govern municipal d'ençà la reinstauració de la democràcia. Per primer cop a Cassà es presenten sis llistes que deixen el pronòstic i els resultats oberts a múltiples les possibilitats

Com es veu en el quadre adjunt, en les vuit conteses electorals anteriors CiU ha estat el partit amb preponderància al nostre poble i ha assolit ésser la llista més votada en sis cops; el PSC ho va ser un cop, el 1979, i ERC també en una ocasió, el 1999, amb Antoni Baulida com a cap de llista.

A més, aquestes eleccions es presenten amb un panorama diferent a tots els anteriors comicis, ja que per primer cop l'actual alcalde no ho ha sigut durant tot el mandat anterior sinó que Carles Casanova (ERC) va entrar-hi fruit d'un pacte entre tres forces municipals que van consensuar una moció de censura per treure CiU del govern municipal on estava en minoria.

En els anteriors comicis el fet que l'alcalde continués com a cap de llista havia estat una garantia per a la llista, ja que Josep M. Dausà va aconseguir ser alcalde en quatre ocasions consecutives amb CiU i quan va ser substituït, el 1999, CiU va obtenir els valors més baixos de la història d'unes municipals.

Igualment, Antoni Baulida l'únic alcalde que h ha aconseguit en dos partits diferents (ERC i CiU) va aconseguir ser la fora més votada en tres de les quatre ocasions que es presentà si bé la darrera (2007) sense la majoria absoluta.

La història de les eleccions municipals s'inicià el 1979 amb unes eleccions que guanyaren els socialistes que es van quedar a un pas de la majoria absoluta i van perdre l'alcaldia amans de M. Dolors Godoy (ciU) i el pacte amb els dos regidors de la UCD.

Dels sis candidats que es presenten a les eleccions de demà n'hi ha dos que actualment són regidors (Casanova i Chamorro), dos més que ho han seguit en anteriors períodes (Bagué i Uñó) i dos que si entren seran nous a l'Ajuntament (Mascort i Jiménez).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article