Uns pressupostos de com deu anys enrere

Política

El regidor d'hisenda, Sergi Baulida, va dir en el ple dels pressupostos que el nivell d'inversions que es preveia per aquest any era el més  baix des del 1999, com a resum de la greu situació que pateix l'Ajuntament de Cassà i de la intensitat de les mesures aplicades per posar-hi remei.

Els pressupostos d'enguany reflecteixen en diversos paràmetres la reculada que en alguns casos ens porten als nivell del segle passat, però que en resum podríem dir que representen una reculada de nou anys en el nostre municipi. La mitjana de despeses per ciutadà i dia dels serveis municipals aquest any 2012 serà de 2,89€, inferior al que hi havia als 2004 (2,90€ /habitant i dia). En aquesta xifra no es té en compte la despesa que haurà de destinar l'Ajuntament actual al sanejament dels deutes pendents.

Per fer.nos una idea del que representa aquesta reculada, al 2004 l'Ajuntament de Cassà no arribava als dos milions de despesa de personal i ara se superen els tres milions d'euros; pel que al capítol II (béns i serveis) la xifra del 2004 era de poc més d'un milió i mig d'euros, un milió menys que l'actual.

Igualment, el 2005 els impostos que pagàvem els cassanencs eren de dos milions d'euros, un milió menys que els actuals.

Tot i aquestes diferències, la relació entre el que es revertirà al poble entre aquests vuit anys serà pràcticament nul·la; de manera especial hi incideix el fet que Cassà ha de renunciar a fer inversions i destinarà tots els esforços a mantenir les actuals, com va assenyalar l'equip de govern en el darrer ple. El nivell d'aportacions de subvencions exteriors, que en algun any (2006) havien superat els tres miliond'euros, enguany es queden en 143.000€, una xifra que en els darrers 15 anys només va ser inferior en el 1990.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article