El SI, satisfet de l'aprovació de la moció "Diem prou"

Política

Solidaritat Catalana per la Independència, de Cassà de la Selva, va aconseguir en el darrer ple que l' Ajuntament s'adherís a la moció  " Diem Prou "

En un comunicat tramès per la formació i publicat al seu web s'indiquen els motius de presentar la moció que volia ser més agosarada però davant la possibilitat de perdre subvencions es va limitar  en els continguts.

El comunicat del SI diu

En veure com afecta la crisi econòmica, a les empreses, als treballadors,  les famílies,… i ara també als propis ajuntaments d’alguns municipis, ens vàrem replantejar tot l’equip quina era la millor solució a tot plegat.

D’aquí va sorgir la idea de començar a buscar informació sobre el tema de la insubmissió fiscal i el tancament de caixes. Tenint en compte que si les Agències Tributàries, Catalana i Espanyola, aplicaven el principi de coordinació entre elles, i per tant passant la responsabilitat a la Generalitat de fer la transferència dels impostos a l’Estat, no hi havia d’haver cap problema perquè un particular, una empresa ó un ajuntament pogués ingressar els seus impostos a l’ATC enlloc de l’AEAT.

Tota la informació recopilada va ser contrastada amb advocats, diputats del partit i amb la pròpia ATC, que ens va explicar les conseqüències que comportava. Veient que si ens declaràvem insubmisos, des de l’AEAT ens podrien obrir un expedient sancionador i que enlloc d’embargar béns, la sanció s’aplicaria a nivell de les subvencions concedides.

Aquests van ser els motius per haver decidit presentar la moció de la campanya “diem prou”, en comptes de presentar la moció per declarar-nos insubmisos des de l’ajuntament.

Veure com la Generalitat de Catalunya enlloc d’ajudar als seus ciutadans, encara els posa més traves; cal preguntar-se si realment és aquest el govern que volem o si realment és millor replantejar-se que la independència és la solució als problemes econòmics actuals.

Comentaris

Mindundi de Burundi
2.

En 8 mesos i un sol regidor de SI, s'ha fet més feina per la independència de Catalunya des de l'Ajuntament que en 30 anys de democràcia i uns quants d'alcaldies en mans d'Esquerra.

I molts, com el regidor del PSOE a Cassà encara pregunten; i de què serveix això? Doncs molt senzill. D'entrada la independència de Catalunya servirà perquè a Cassà es quedin de 23 a 30 milions d'euros anuals en impostos que paguem a Espanya i van a fer AVES insostenibles, o a promocionar lladrocinis de 1400 milions d'euros protagonitzats per els califes socialistes de terres andaluses.
De què servirà ser independents? servirà per crear una nova estructura política que esborri totes les ombres fosques de l'actual sistema espanyol. Servirà per no haver d'estar defensant la nostra llengua cada dia, Servirà per dotar-nos de les infrastructures necessàries per fer de Catalunya un país pròsper per els nostres fills, servirà fins i tot per els que els repugna la idea de una Catalunya no espanyola.
Llavors podrem ser ciutadans de primera con els nens andalusos que cada any tenen els llibres de franc, llavors podrem augmentar el nostre pressupost públic, com la junta andalusa, en comptes d'estar patint retallades en tota mena de serveis.

En una Catalunya independent el nostre ajuntament podria seguir subvencionant els menjadors escolars, no tindríem deute municipal i per tant podriem seguir invertint i creant més riquesa, acabant amb els 14% d'atur local, podríem pagar totes les nostres factures sense causar perjudicis a tots els que tenen factures per cobrar de les administracions. En definitiva, tindriem una societat molt millor.


I encara n'hi ha que pregunten; Per què serveix fer aquestes polítiques des dels ajuntaments?

El dia de la marmota o Rainman, vosaltres trieu el nom de la pel-lícula...

Franc Cassà
1.

Molt bó però em quedo amb les tres últimes ratlles del comunicat.

Comenta aquest article