L'oposició vota "per responsabilitat" per aprovar el crèdit del pla de sanejament

Política

Un regidor d'ERC, Carles Casanova, i el del SI, Marc Mascort, han votat aquest vespre a favor de la proposta de l'equip de govern d'acollir-se al pla de sanejament estatal i demanar un crèdit a deu anys per pagar els més de dos milions en factures pendents de pagament que hi ha a l'Ajuntament.Encara que  els diferents grups també han coincidit en assenyalar que la proposta de crèdit que ha fet l'estat és un "regal enverinat" també han coincidit en indicar que difícilment s'hagués pogut trobar una altra sortida, tota vegada que els bancs estan molt tancats a aquests tipus d'operacions.

Segons ha explicat el regidor d'ERC Josep Hernàndez, Cassà haurà de pagarà els dos milions a un interès del 7% cosa que és molt més gran que l'euribor amb la qual cosa l'ajut teòric de l'estat als municipis  acabarà afavorint els bancs.

El regidor d'hisenda, Sergi Baulida, ha dit que el crèdit no és la solució a tots els mals sinó que és una manera de poder-se posar a zero  i que "a partir d'ara ens haurem de portar bé" per dur a terme una política d'austeritat i racionalitat que permeti superar els propers anys amb la càrrega d'aquest crèdit, que tindrà dos anys de carència.

L'exalcalde i cap d'ERC, Carles Casanova ha lamentat les paraules del regidor entenent que hi havia un retret implícit a la tasca feta per l'anterior equip de govern. Casanova ha dit que la situació actual no ha estat fruit d'una mala gestió anterior, ja que els exercicis anterior s'havien tancat correctament i que s'ha arriobat ala situació actual per diversos motius aliens a la gestió directa de l'anterior govern "la situació actual és molt diferent a la que hi havia en anys anteriors i possiblement es va créixer en una dimensió que no ens tocava", però no es pot imputar de mala gestió els anteriors governants.

L'alcalde Enric Bagué, ha dit que la responsabilitat de la situació econòmica no era  només dels anteriors governants i que tots els polítics "hauríem d'estar descontents d'aquesta situació, ja que  a ningú no agrada haver d'actuar com ho fem". 

En canvi des del SI, Marc Mascort ha dit que ells sempre s'havien queixat de les gestions dels anteriors governs i que la situació a la qual s'ha arribat demostra que tenien raó amb les seves queixes.

Finalment la proposta s'ha aprovat amb vuit vots a favor i permetrà que l'Ajuntament pugui abonar els 2.059.833 € que es deuen d'exercicis anteriors.

Comentaris

Palmira Encesa Libull
7.

#6 Ok m'has convençut encaaaanto. Sóc una hooligan perquè em nego a pagar els malbarataments de BANKIA, dels AVES, del plan Ñ, del TRIPI a la Generalitat i del TRIPI cassanenc i no només em nego a pagar.los la festa a tots plegats sinó que a més els demano responsabilitats... les mateixes que tenim totes les persones adultes siguin empresaris o treballadors, pares, mares, conductors de carretes o d'Audis...excepte polítics, és clar!!! I així estem... pagarem i pagarem, però com que feien polítiques properes... ja ens està bé!!! Voluntaris per fundar una colònia a Mart o a Ganímedes??? (l'Antàrtida és massa a prop) només s'exigeix ser responsable dels propis actes. Fixeu-vos que no ha dimitit ningú!!! Mare de déu senyor!!!

cassanenc cassà de la selva
6.

Doncs jo crec que l´únic hooligan que ha intervingut fins ara en els comentaris d´questa noticia ets tú Palmira. Gerard a part, els altres hem fet comentaris normals, jo exposant el sentir d´alguns cassanencs i en Marc explicant mols assenyadament el seu parer.
Fent referència a la teva possible emigració a l´Antàrtida, ben abrigada hi pots viure tot l´any.

Palmira Encesa Libull
5.

#1 Sincerament, com diria aquella fil-lòsofa espanyola; "ez que me dezorinoooo". Dir que hi ha tirria a "tot lo anterior" és quedar-se curt. Que no veieu on ens han portat els "anteriors" (tots)? Que no hi hagi responsabilitats civils o penals per els gestors anteriors a tots els nivells és de pena, com la pena de país que som. No contents amb això fem de hooligans dels "anteriors", perquè feien polítiques "properes i ens agradaven..." , cordills!!!! reconxo!!! batua l'olla!!! ostres!!! recàspites!!! càsum cent!!!! dellonsis!!!

Jo emigro a l'Antàrtida!!!!

Comenta aquest article