Gavarres celebra deu anys amb preocupació i esperança de cares al futur

Cultura

La revista Gavarres ha celebrat aquest capvespre, a  la plaça Independència de Girona, els seus deu anys amb un acte que ha barrejat diverses demostracions d'oficis del territori amb uns parlaments en els que s'ha expressat la preocupació per la situació difícil que s'afronta i al mateix temps la confiança en trobar una sortida que garanteixi la pervivència de l'edició.

L'editor de Gavarres, Àngel Madrià, ha remarcat durant l'acte el paper que ha jugat la revista que en aquests deu anys de vida ha aconseguit més de tres mil lectors (amb una mitjana de lectura que s'acosta a l'hora per exemplar), però ha dit que malgrat aquest suport del lector ara cal més suport que mai si es vol mantenir el producte en els nivells de qualitat que demanen els lectors.

Tant el vicepresident de la Diputacio de Girona, Xavier Soy, com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemot, han expressat la seva voluntat de continuar donant suport al la revista ja que consideren que la tasca de conservació i difusió del patrimoni cultural i etnològic del massís és fonamental per conèixer les Gavarres, fer-les estimar  i garantir-ne la preservació.

El director de Gavarres, Pitu Basart, ha agraït l'esforç de diferents col·lectius que col·laboren en la revista que, ha recordat, s'ha mostrat sempre al costat de la gent de la terra, de la gent de la "feixa d'abaix" que no tenien mitjans de comunicació que els tinguessin en compte.

Durant la celebració ha intervingut l'Orquestra Jove de Cassà que ha ofert tres peces, una de les quals, d'Albert Bosch, porta per títol Llegenda de les Gavarres.

També s'ha presentat el llibre 18 Mirades, una edició que recull els divuit articles escrits per Miquel Pairolí i que ha estat recordat pel professor Lluís Muntada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article