L'assembla local de CDC convoca a la manifestació de l'onze de setembre a Barcelona

Política

La secció local de CDC a Cassà s'ha sumat a la convocatòria de la manifestació del dia 11 a Barcelona coincidint amb la penjada d'una estelada a l'entrada de Cassà, a la rotonda de la Rambla 11 de setembre amb el carrer de Marina.Comunicat de la secció local de CDC:
Catalunya es troba immersa des de fa més de 5 anys, en aquest globus de crisis econòmica i financera que afecta l'economia mundial i principalment l'europea. Patim com mai per la falta de recursos, l'escanyament polític centralista i la manca d'unió dels partits catalans per encaminar un futur millor del que ens espera si no actuem amb la fermesa necessària.

El dèficit fiscal que té Catalunya amb l’administració central espanyola ofega la nostra economia. La contribució neta que fa Catalunya a l’estat espanyol són més de 16.000 milions d’euros anuals. L'actual model de finançament de la Generalitat, implica una completa dependència financera de l’Estat. Encara que una part del impostos que paguem els catalans, com l’IRPF i l’IVA, reverteixen a la Generalitat, qui els recapta és l’Estat i, per tant, depenem del fet que ens transfereixi aquests recursos.

Ha de quedar ben clar que quan la Generalitat demana recursos o ajut financer a l’Estat l’única cosa que està reclamant és part dels impostos que paguem els catalans. L’Estat no ens dóna res. Ens ofega i no torna el que ens toca per llei.

Davant d’aquesta situació, el Govern de la Generalitat, amb el suport de la majoria de partits de l’arc parlamentari Català va aprovar una proposta per aconseguir un nou pacte fiscal que ens permeti administrar els nostres diners i deixar de patir la dependència econòmica per part d’Espanya. El model de finançament propi per a Catalunya, que el president de la Generalitat, Artur Mas, haurà de negociar amb el govern de l'estat aquest 2012, preveu la gestió de tots els tributs, la plena capacitat de l'Agència Tributària de Catalunya, capacitat normativa total de la Generalitat sobre tots els impostos, una aportació pactada amb l'estat pels serveis que presta a Catalunya i una altra en concepte de solidaritat amb la resta de territoris, sense que faci perdre, però, posicions a Catalunya.

Aquesta no és una proposta que agradi a Espanya. Tot fa preveure que serà un camí feixuc, dur i complicat, en el que intentaran dividir-nos per destruir la voluntat de ser amos del nostre propi destí. El nostre President ja ha advertit que el viatge que estem iniciant com a país i del que el Pacte Fiscal és només la primera parada, donarà lloc a tensions i situacions poc agradables amb el Govern de l’Estat, però que aquest Govern de la Generalitat està disposat a arribar a on calgui per aconseguir la viabilitat social i econòmica de la nostra nació. 

Enmig d’aquest entorn, la societat civil es mobilitza en diferents iniciatives que ens porten a entendre un canvi en la voluntat d’una part important de la societat vers el futur de Catalunya. Una d’elles és l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), un moviment transversal amb la voluntat d’aconseguir l’Estat propi per Catalunya dins la via democràtica. 

El proper 11 de setembre, l’ANC convoca una concentració sota el lema “Catalunya, nou Estat d’Europa” a la ciutat de Barcelona. Des de la secció local de CDC a Cassà, ens sumem a aquesta proposta i demanem a tots els convilatans que donin suport a aquesta iniciativa. És per això que aquesta any des de CDC de Cassà celebrarem la Diada Nacional a Barcelona al costat dels altres pobles i ciutats de Catalunya que s’han sumat a aquesta iniciativa. 
Bona Diada a tots, i visca Catalunya!

CDC.Secció Local de Cassà de la Selva.
www.convergencia.cat/cassadelaselva

Comentaris

Kopa Cassa
1.

Una estelada amb l'estel groc? sabia que n'hi havia amb el triangle blau, vermell o negre. Però aquesta deu ser la versió d'Unió...

Comenta aquest article