El ple aprova modificar el POUM per construir la planta de biomassa

Política

En un dels plens més llargs dels darrers anys (més de dues hores i mitja) l'Ajuntament de Cassà ha aprovat aquest nit la modificació del POUM per permetre la construcció de la planta de biomassa. El grup del SI s'hi ha abstingut per no veure clar el projecte, que ha  provocat les queixes de dos membres del públic que han intervingut a la sessió.

La modificació del POUM i la declaració de Casà com a territori català lliure de l'estat espanyol han estat els dos punts més debatuts d'un ple que ha comptat amb força públic assistent, cosa que ha contrastat amb el que sol ser habitual.

La modificació del Pla d'Urbanisme, tal i com ha explicat l'alcalde, Enric Bagué, es fa per  permetre l'ampliació del polígon industrial del TRUST i preveu que uns terrenys no urbanitzables passin a ser-ho amb la condició que dediquin a la planta de biomassa.  Bagué ha explicat el procés que  s'ha seguit en aquesta tramitació, que des d'ERC s'ha considerat molt llarga, i ha remarcat que el projecte té interès públic per la valorització que farà del recurs de la biomassa, pel seu baix impacte ecològic i pels seus possibles beneficis econòmics.

ERC i el PSC han donat suport al canvi però des del SI, fent-se ressò de les queixes d'alguns veïns s'han abstingut per considerar que el projecte no dóna resposta a alguns interrogants, com ara el perill que suposa estar al costat mateix de les Gavarres o els fums que poden crear boires persistents a la zona.

Des de públic han intervingut dos veïns, entre els quals l'exregidor Emili Rebugent que han rebutjat el projecte tant des de l'aspecte mediambiental com urbanístic. Rebugent ha estat amonestat per l'alcalde pel to de la seva intervenció en la que ha arribat a comprar el cap d'ERC, Carles Casanova, a Esperanza Aguirre. L'exregidor ha insistit en la il·legalitat del que s'està fent i ha acusat l'Ajuntament de servir els interessos d'un particular en aquest tema.
La proposta s'ha aprovat amb dotze vots a favor i l'abstenció del regidor del SI, Marc Mascort.

Dues mocions gairebé unànimes
El procés cap a la independència de Catalunya ha estat motiu de dues mocions; una presentada pels grups del SI, ERC i CiU, que ha defensat el regidor del SI, i una altra presentada pel PSC, defensada per Miquel Chamorro; encara que els continguts eren diferents, ambdues han estat aprovades amb dotze vots  a favor.

En la que es declarava Cassà territori català lliure i s'instava a avançar de manera decidida cap a la independència el PSC s'ha abstingut i ha retret els errors que hi havia al text.  Després d'explicar la moció, el regidor del SI, Marc Mascort, ha lliurat a l'alcalde unes estelades per substituir les que van robar la nit de l'1 de setembre a diferents indrets públics de Cassà.

L'altra moció que demanava que Catalunya pogués autodeterminar-se també ha comptat amb el suport majoritari si bé el SI  s'ha abstingut per entendre que anava un pas enrere en relació a la resta de mocions aprovades en anteriors sessions pel mateix ple de Cassà.


Comentaris

Ostres!! Cassà
6.

Per els que varem veure el trist espectacle d'un regidor, que el el darrer ple va perdre els papers en la moció presentada per els de SI & cia, jo voldria dirigir-me a Ell i si em permet, voldria donar una explicació gràfica del que vaig veure: Imaginis a un Senyor sentat en una cadira de responsabilitat, on tingui una actitut consequent del que esperen els seus 275 votants , vermell, amb la mirada plena de rabia i cólera per que els altres grups varen formar una coalició única i vosté no hi va esser. Per mi es com si a un nen en el pati no el deixen jugar a futbol i Ell amb l'enrabiada els i vol punxar la pilota.
Excusa que ningú l'hi a dit rés. Perque no va ser prou inteligent i es va posar en contacte amb el regidor de SI? Perque presenta una moció semblant o inferior que la que es va presentar el dijous passat? Perque rebequeixa per una diferencia de 3.2 milions € i no ens explica on nassos han gastat els mes de 4 mil € en l'anterior legislatura? es que avanç no es contava o no sabien contar?
Va se un trist espectacle on esperem que demani disculpes per tant absurda actuació i prengui les mesures que ha de pendre. (per donar una pista: DIMITEIXI)

Albert
5.

El problema del PSC i del Sr Chamorro no és cap altre que la conseqüència d'haver abanderat la suposada superioritat moral de les esquerres esgrimint la llibertat i la democràcia, fins que aquesta llibertat i democràcia ha col.lisionat de cares amb la seva concepció de país. Avui, la llibertat i la democràcia dels catalans pot fer explotar el seu país, Espanya, i aixó els suposa un conflicte intern de 10 parells de testicles...
Vaig veure al Sr. Chamorro neguitós i nerviós... incomode per la situació general i resignat a acceptar la voluntat dels catalans.

Sr. Chamorro, pensi en el futur dels seus fills, pensi que a Cassà cada any ens roben 25 milions d'euros , avui mateix, el prestigiós diari Britànic The Financial Times fixe l'espoli en més de 18mil milions (en cap cas parla dels 11 o 16 mil dels que vostè va parlar al ple i que oscil.laven depenent del sistema de càlcul. Vosté es va encabritar a criticar l'error de càlcul de la moció, va afirmar que estava inflada i que no eren 25 milions d'euros el que Espanya s'emporta anualment de Cassà, va fer callar a tothom afirmant que eren 22... I què? Quina diferència hi ha? Tot i que avui el Financial Times dona la raó al càlcul de la moció, la qüestio no és aquesta, la qüestió és que els catalans (vosté i els seus fills també) hem estat rescatant a Espanya any darrera any i avui ja som tant o més pobres que ells...

Què hem de fer? seguir fent d'esclaus?

PD: 18 mil milions dividit per 7,5 milions d'habitants que té Catalunya = 2571,42 euros per Català i any. Si extrapolem aquestes dades a Cassà (que podrien ser superiors degut a que Cassà te una renda superior a la mitjana catalana) 10.000 habitants a Cassà, multiplicat per 2571,42 euros= 25.714.285 euros. i ja tenim la xifra del espoli. Repeteixo que les dades han estat extretes del diari financer més prestigiós d'Europa, el Financial Times i no de cap govern xupacabres espanyol...

cassanenc cassà de la selva
4.

Com sempre Marc agrair-te els teus comentaris clarificadors. El que em preocupa és el fet de que les condicions que tenien els empresaris d´aquestes plantes abans i ara tinc entés que ja no son les mateixes i, segons diuen, canviaran encara més (per anar a pitjor). És per aixó que tinc por de que fem tard. Com més aviat pogueu tenir clara la vostra posició millor per a tots. És molt important que hi hagi un ampli concens a Cassà i aquest concens llógicament vindrà donat per el vot dels regidors dels diferents grups.
Hi ha cassanencs que no hi estan d´acord ni hi estaran mai. Aquest rebuix, si ens hi fixem, va lligat a la proximitat de la planta a les seves vivendes. És molt licit i es pot entendre perfectament. És dificil que posem el bé general per davant del perjudici particular.

Marc Mascort Bou Cassà de la Selva
3.

Bones Cassanenc,

Com vam manifestar al ple d'ahir, estem d'acord amb la planta que genera llocs de treball directe i indirectament i a més potencia la zona del Trust. Tot i així, tot just dijous passat vam poder veure el nou projecte de la planta de biomassa, que no varia gaire de l'última proposta, però que creiem que encara no te en compte alguns aspectes que creiem importants i que per tant ens genera uns dubtes.
Per aquest motiu no estàvem en disposició de donar un vot positiu des del nostre entendre.

És per això que en els pròxims dies intentarem assentar-nos amb els promotors per poder discutir aquests dubtes, ja que els promotors sempre han estat disposats a comentar qualsevol tema.
També cal dir que com és evident ens assentarem també amb els detractors de la planta per comentar -ho tot plegat, com ja hem fet prèviament i cap altre grup polític municipal ha fet.

Esperem així tenir ben aviat una conclusió final sobre la planta de biomassa.

Desitjo que la meva clarificació t'hagi servit per entendre la nostra posició en el plenari d'ahir i per quelcom no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Salut!
Marc Mascort i Bou

Salvador Cassà de la Selva
2.

El que està clar és que, tant a les properes eleccions al Parlament de Catalunya com a les pròximes eleccions a l'Ajuntament de Cassà, el Partit Socialista de Catalunya es rebrà una garrotada històrica.

Comenta aquest article