Sentència contrària a l'Ajuntament per l'adjudicació de la recollida d'escombraries

Política

L'alcalde de Cassà, Enric Bagué va explicar en el ple de setembre que l'Ajuntament havia decidit recórrer una sentència que els havia estat contrària en relació al concurs per a l'adjudicació del servei d'escombraries. La sentència del 12 de juliol feia referència al contenciós presentat per l'empresa SELSA que havia al·legat sobre l'adjudicació a CESPA del servei de recollida d'escombraries i neteja viària.

La sentència, qualificada de molt complicada per l'alcalde considera que cal retornar la situació de l'adjudicació a la que hi havia a la constitució de la mesa de contractació el juliol del 2010, la qual cosa comportaria nombrosos problemes ja que s'hauria d'indemnitzar a CESPA pels anys que deixaria de prestar el contracte.

A més, implicaria renegociar la rebaixa del servei en relació al que s'havia adjudicat que ara permetia un estalvi de 20.00 euros cada mes.

Per això, l'Ajuntament ha decidit recórrer la sentència confiant en una resolució favorables als seus interessos i que fins que arribi la sentència hauran passat alguns mesos més que faria més reduït l'import de la indemnització, si s'escau concedir-la.

La concessió del servei d'escombraries és un procés que va gestionar l'anterior equip de govern que el mes de juliol de 2012 va desestimar les al·legacions de SELSA a l'adjudicació del servei feta a CESPA. En el ple, els regidors de CiU van mostrar-se en contra i el llavors cap de l'oposicio Antoni Baulida va Indicar a l’equip de govern que "està prenent una determinació que afecta l’adjudicació d’un contracte de serveis d’un muntant  important sobre el qual s’ha presentat un recurs, del qual, el servei jurídic de l’ajuntament n’estima una part".  CiU tampoc veia correcte l’adjudicació  perquè hi havia  un informe que dóna el vistiplau a unes al·legacions que s’havien presentat.

Segons ERC el recurs pretenia que  es valorés  millor SELSA i que s’excloguessin fins i tot aquelles empreses que, malgrat el recurs, quedessin per sobre seu.

Paradoxalment la sentència s'ha conegut quan CiU és al govern de  l'Ajuntament i haurà d'intervenir en un procés judicial per una decisió que ells havien rebutjat.

Comentaris

La MAr cassa
4.

#3 Hola Marta, el problema rau que aquest consistori i l'anterior delegen a dit totes les tasques com: les escombreries, la piscina coberta i descoberta... i més que encara no s'han dit, i aquest cop es l'empressa que va estar cessada que reclama la que a reclamat i guanyat.
Tots plegats, el politics de cyu ,esguerra republicana de la autonomia de cataluña i psc/psoe/ps?,ho han fet tant malament com saben i sort que no saben més.
PD:
No llencis les llances millor trencales..

Marta Dengra Cassà de la Selva
3.

Hola, Volia fer un parell de comentaris en relació a la notícia i al poble: si que tot això fa una mica de pudor,..però sincerament també s'hauria de parlar de la Fira de Santa Tecla, que ja sé que és la nostra festa petita i l'hem de celebrar, totalment d'acord, però crec que potser es gasten masses diners amb celebracions i festetes..també llanço una llança a favor d'algunes accions com la borsa de treball local a l'Estació on hi vaig anar fa uns dies i vaig ser atesa per un noi de manera molt bona..crec que si és que s'han de gastar diners prefereixo que es gastin amb formació i ocupació local (que ja ens fa falta) que no pas en fires i festetes..i la resta de serveis està clar, que s'han de controlar (com el mateix de la neteja, que és necesari però no a qualsevol cost!)

Hereu Pruna
2.

I aquesta és una part de l'herència del meu pare, en Tripi d'esquerres... per això no hi han comentaris sobre la noticia.

Comenta aquest article