Josep M. Fonalleras parla de llengua i nació en la presentació del programa de Voluntaris per la llengua

Política

Amb una sèrie de reflexions sobre  la llengua com a base de la cultura i l'esperit d'una nació, Josep M. Fonalleras ha presentat aquest vespre a l'auditori de la Sala Galà el programa de Voluntaris per la llengua.

El Consorci de Normalització lingüística del Gironès torna a organitzar enguany el programa de voluntariat que preveu l'organització de parelles lingüístiques amb l'objectiu de facilita el contacte i l'ús de la llengua catalana als alumnes que estudien català. Ara s'ha obert el procés d'inscripció per a acompanyants i aprenents amb l'objectiu de començar les trobades a partir del gener.

En la xerrada introductòria, l'escriptor Josep M. Fonalleras ha parlat sobre les interrelacions entre llengua i nació i ha destacat que la clau per mantenir una llengua és que tingui un estat que la protegeixi.

Atesa la situació actual Fonalleras ha remarcat que l'estat espanyol ha evidenciat que no té interès en donar suport al català, cosa que pot posar en greu perill el futur de la nostra llengua.

La presentació s'ha tancat amb la projecció del documental Human towers sobre l'experiència castellera en diferents punts del planeta

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article