Dos guardons per a grups cassanencs a la FIRST LEGO League

Cultura

L’equip Salvauth Park va guanyar ahir el primer premi del torneig de robòtica FIRST LEGO League, de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona. En total, es van repartir nou premis entre els 22 equips que han competit en el desafiament “Senior Solutions” amb l’objectiu de dissenyar solucions per millorar la qualitat de vida de la gent gran, dels quals dos van ser per equips de Cassà, del col·legi La Salle.

Els guardonats d'enguany van ser:
Premi al Disseny del Robot, per a Androids Cassà
Premi al Comportament del Robot, per a Eugenials 2013
Premi a l’Emprenedoria, per a INS Viedreres
Premi a l’Entrenador, per a Geeks de la Nit, de Cassà
Premi a les Joves Promeses, per a LegoGran
Premi als Valors de la FIRST LEGO League, per a Mini Salvauth Park
Premi al Projecte Científic, per a Lego Maníacs Casa Nostra
2n Premi, per a Alexandre Deulofeu 99, i
1r Premi GMV per a Salvauth Park.

El grup «Geeks de la nit» ha guanyat el premi al millor entrenador: «Reconeixement a l'entrenador que ha destacat per la seva dedicació, paciència, orientaciói i devoció». Aquest grup el formen 6 nois i noies de 2n i 4t d'ESO. L'entrenador guardonat és l'Esteve Camós, iniciador de tot el tema del Lego a La Salle, ja fa 4 anys.
L'altre grup que també és de La Salle és el grup «Androids de Cassà» i ha guanyat el premi al Disseny del Robot: «Reconeixement a l'equip que ha sorprès pel seu treball innovador i creatiu de forma global en el Disseny Mecànic, la Programació i l'Estratègia i Innovació del Robot». El grup el formen 10 nois i noies que van de 5èd'EP a 4t d'ESO.

Per primera vegada a Girona també es va fer una trobada de més petits (primers cursos de primària) amb la presència d'un tercer grup de La Salle Cassà. El grup s'anomenava "MonsterHigh Cassà" i estava format per 5 nenes de 2on a 4rt de primària.

La Universitat de Girona, la Fundació Príncep de Girona i la Fundació Scientia, amb el suport del Consell Social de la UdG, han organitzat conjuntament aquesta competició de robòtica d’abast mundial adreçat a nois i noies d’entre 10 i 16 anys. Els participants –que procedeixen de diferents punts de les demarcacions de Girona, Maresme i Osona– han construït robots programables amb peces de LEGO i han desenvolupat un projecte científic per aportar solucions innovadores i creatives per fer més fàcil la vida de la gent gran. Els robots dissenyats pels participants també han hagut de superar unes emocionants proves a contrarellotge.

Per primera vegada, l’esdeveniment s’ha obert a nens i nenes de 6 a 9 anys, els quals han presentat propostes en el marc del repte ‘Super Seniors’. En aquest cas, no es tracta d’una competició sinó una posada en comú d’idees plasmades en un pòster –també per millorar la qualitat de vida de la gent gran– amb l’objectiu de fomentar la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip a través de l’interès per la ciència i la tecnologia.

El treball en equip s’ha produït de manera intergeneracional, ja que els participants han hagut de comptar amb un company ‘sènior’ perquè els ajudi a identificar les dificultats a les quals les persones gran han d’afrontar en la seva vida diària. Els projectes han rebut l’atenció d’un comitè científic, format per investigadors i investigadores de la UdG, i tots ells han tingut un reconeixement.

L’acte va comptar amb la presència de la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la rectora Anna M. Geli, i el president de la Fundació Príncep de Girona, Antoni Esteve.

El primer i segon premi donen l’oportunitat als equips guanyadors, Salvauth Park i Alexandre Deulofeu -99, de participar a la final espanyola, que se tindrà lloc a  Tarragona el proper 17 de març. Els jutges han escollit aquests projectes perquè han estat els que més han destacat per ser un model de respecte als valors FIRST LEGO League i per haver aconseguit l’excel•lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic. Si aquests equips van superant tots els reptes amb èxit, podrien acabar disputant la Gran final, el World Festival, que acollirà la ciutat nord-americana de St. Louis.

En total, aquest any Girona ha tingut una participació de més de 300 nois i noies, entre la competició oficial i la Junior FIRST LEGO League. El torneig classificatori de l’EPS és un dels 18 que tenen lloc a l’Estat espanyol aquest 2013. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article