Marc Pinsach i Jordi Canyigueral obren el cicle de cinema de muntanya del GEiEG

Cultura

Demà, dijous, 7 de març, a les 8 del vespre als cinemes OCine de Girona comença el cicle de cinema de muntanya amb la projecció d'un film, "A contrapèl", amb doble protagonisme cassanenc: per una banda,  el campió d'esquí de Muntanya, Marc Pinsach i per l'altra el director del film que és Jordi Canyigueral.

A contrapèl és el mecanisme que tenen les pells de foca dels esquís de muntanya per no relliscar endarrere i poder seguir endavant i pujar muntanyes.

A contrapèl també és l'expressió o l'excusa per ensenyar l'altra cara del pèl de les curses d'esquí de muntanya.

Ensenyant una setmana de la vida d'en Marc Pinsach veurem què s'amaga darrere d'un resultat a una cursa. Amb aquesta setmana que culmina amb una cursa veurem els detalls dels entrenaments, del material, de l'alimentació i els pensaments d'aquest atleta de muntanya que combina esquí de muntanya i curses de muntanya amb notables resultats a nivell nacional i internacional.

L'ambició és ensenyar la part tècnica o material de les curses, allò que veiem, interpeŀlant-se amb els pensaments i motivacions al voltant de la muntanya, la competició i l'esport (allò que no es veu però que és el combustible que ens fa caminar) d'en Marc i dels seus companys (i alhora rivals) d'entrenaments com en Nil Cardona, la Mireia Miró, en Kilian Jornet o en Miguel Caballero.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article