Una sardana d'Antoni Mas inaugura la capitalitat de la sardana a Arenys de Munt

Cultura

La sardana del compositor cassanenc Antoni Mas, L'estelada, amb lletra de Carles Casanova, ha estat una de les cites claus dels actes de celebració de la capitalitat de la sardana que aquest cap de setmana es fa a Arenys de Munt.

Aquest dissabte, 16 de març, l'Ajuntament d'Arenys de Munt, ha estat la seu de la proclamació oficial d'Arenys de Munt com a primera Capital de la Sardana.

L'esdeveniment inaugural ha seguit a la Plaça de l'Església  amb la presentació de la sardana 'L'estelada' del músic cassanenc Antoni Mas. A més a més, també s'hi han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2013, uns guardons que volen reconèixer la tasca de persones, entitats i institucions en favor de la sardana i la dansa catalana.

A les vuit del vespre la Plaça de l'Església ha estat l'escenari de l'espectacle inaugural 'Sardana universal' en què, entre d'altres elements, s'ha pogut veure per primera vegada a Catalunya, la performance d’una sardana aèria, ballada per 12 joves dansaires de la colla sardanista Xàldiga de Barcelona, a 30 metres d'alçada. Aquest espectacle el van estrenar el passat mes d’agost a Budapest en el marc del 25è Aplec Internacional.

També s'ha estrenat la sardana L'estelada d'Antoni Mas, composta per a la població en motiu de la capitalitat. S'ha pogut escoltar la seva versió sense lletra durant la ballada del matí i la seva versió cantada, per mitjà de la soprano Elena Martinell, sota la direcció del mestre Francesc Cassú i la cobla La Principal de la Bisbal.

Els premis al mèrit sardanista d'enguany seran per a:
Medalla al Mèrit Sardanista, a Jordi Fort i Font, de Cornellà de Llobregat
Medalla al Mèrit Musical, a Francesc Cassú i Jordi, de Girona, per la seva aportació a la música per a cobla com a director de la Principal de La Bisbal,
Medalla el Mèrit de la Dansa Catalana, a Maria Rosa Alonso i Solanes, de Barcelona, per la seva tasca a l’Esbart Català de Dansaires  

Premi per a la Selvatana
Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, els guardonats són:
A la categoria Dedicació, Antonieta Tella, d’Agramunt,
A la categoria Continuïtat, la cobla La Principal de la Bisbal pels seus 125 anys;  la cobla La Selvatana, pels seus 100 anys; l’Agrupació sardanista ASERT, de Terrassa, pels seus 50 anys; i la colla Sol Ixent, de Vilanova de Bellpuig, pels seus 50 anys.
A la categoria de Mitjans Audiovisuals, http://www.naciodigital.cat/laflama, del Grup Nació Digital,
A la categoria de Promoció i Difusió, Berta Bachs, de Sabadell, pel seu projecte de disseny i comercialització de la baralla de cartes catalanes
A la categoria d’Iniciatives Renovadores, Eva Martínez i Carrasco, de Vilassar de Dalt, pel projecte SardaTIC

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article