L'Ajuntament destinarà més de 300.000 euros a rebaixar el deute

Política

L'Ajuntament de Cassà destinarà el romanent de tresoreria del 2013 (120.000 euros) i 200.000 euros més durant aquest 2014 per reduir la càrrega creditícia i rebaixar fins al 61 % el nivell d'endeutament municipal, segons s'ha aprovat en el ple d'aquest vespre. 

El deute actual de l'Ajuntament és de 7.663.000 euros i es calcula rebaixar-lo a 6.437.000 a finals del 2014. L'acord s'ha pres aquest vespre amb els vots a favor de CiU i l'abstencióo dels regidors d'ERC i del SI.

La reducció del deute s'ha pres a resultes del tancament de l'exercici del 2013 que ha enregistrat un superàvit de 152.175 € gra`ces  als majors ingressos aconseguits per una banda amb l'increment de l'IBI i a la contenció de la despesa i per l'altra per l'aplicació del romanent de l'any anterior. L'alcalde i regidor d'hisenda, Enric Bagué, ha exposat el tancament de l'exercici destacant que  l'Ajuntament ha millorat la situació, paga puntualment a 30 dies als proveïdors i ja no té factures pendents de pagar.

Des d'ERC, Josep Hernandez ha considerat tècnicament correctes els nombres presentats per l'equip de govern  però ha destacat que queden alguns problemes pendents com és la morositat en alguns impostos i l'elevada  càrrega de drets reconeguts alguns dels quals segurament no es podran cobrar mai (més de 700.000€). Tot i això tant ERC com el SI s'han abstingut en la votació.

Adhesió al pacte nacional pel dret a decidir
El ple d'avui ha acordat per unanimitat adherir-se al Pacte Nacional pel dret a decidir. Encara que la resolució arriba una mica tard, ha recordat l'alcalde, "atesa la situació general i el que hem viscut aquesta setmana, és molt oportú aprovar una resolució d'aquest tipus, que deixi clara la voluntat de poder decidir el nostre futur". En el ple d'avui no hi era el regidor del PSC, Miquel Àngel Chamorro, però segons ha explicat l'alcalde, "s'hi hauria mostrat a favor, ja que està d'acord amb el dret a votar".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article