L'escola Puig d'Arques torna a guanyar un premi CAC

per CEIP Puig d'Arques

Entitat

Aquest any la nostra escola ha tornat a participar en els V Premis del Consell Audiovisual de Catalunya a l’Escola i a La Mostra008 que organitza el Departament d’Educació.

Hem presentat diferents treballs, de tots els cursos, que s’han fet en les sessions de Comunicació Audiovisual. Des de fotografies, pel•lícules, animacions, informatius i concursos en format vídeo, i programes de ràdio.

Com ja dèiem el número passat, els alumnes de primer van a anar a Barcelona a recollir el Primer premi del Consell Audiovisual de Catalunya de les mans del Conseller d’Educació, Ernest Maragall, pel seu treball: La Televisió.

Aquest any la nostra escola ha tornat a participar en els V Premis del Consell Audiovisual de Catalunya a l’Escola i a La Mostra008 que organitza el Departament d’Educació.

Hem presentat diferents treballs, de tots els cursos, que s’han fet en les sessions de Comunicació Audiovisual. Des de fotografies, pel•lícules, animacions, informatius i concursos en format vídeo, i programes de ràdio.

Com ja dèiem el número passat, els alumnes de primer van a anar a Barcelona a recollir el Primer premi del Consell Audiovisual de Catalunya de les mans del Conseller d’Educació, Ernest Maragall, pel seu treball: La Televisió. Fem un concurs. Això no és tot :El dia 13, també de juny, vam saber que els nostres alumnes havien guanyat un primer premi de LaMostra amb els treballs que van presentar en la modalitat de fotografia, els alumnes de P3, P4, 2n i 5è.

Tot i que sembla que s’ha convertit en habitual de cada any, rebem aquests premis amb molta il•lusió i vénen a reforçar la importància i la qualitat del treball que estem duent a terme a l’escola.
Podeu veure els treball presentats a.
http://cidarques.blogspot.com/
http://www.xtec.cat/ceippuigdarques/audio/mostra8/mostra08.htm

PUNT i la COMA núm. 86
A final de curs, va sortir el número 86 de la revista escolar “El Punt i la Coma”, el qual, com ja va essent costum els darrers anys, va haver-hi una part dedicada als alumnes de 6è, que aquest any acaben l’escola. En aquestes planes s’hi publiquen uns comentaris dels alumnes, donant la seva opinió de com ha estat la seva trajectòria a l’escola des de que varen començar a P3 fins a aquest darrer any.
Un bon record.

P4
Els últims dies d’escola hem acabat de fer les bosses de la il•lusió, que són les bosses on hi portàvem tots els àlbums de feines que hem fet durant el curs, quaderns, manualitats... Ben refets els hem portat a casa per ensenyar-los als pares.

CICLE INICIAL
Ens fem grans!!!

L’últim dia d’escola vam celebrar l’acomiadament dels nens i nenes de 2n. Com cada any, diem adéu als nens i nenes que emprenen el camí cap a 3r.
Vam cantar unes quantes cançons fins acabar amb l’hora dels adéus.
Seguidament, ens van regalar una papallona que van fer els nens i nenes de primer i per arrodonir la festa, vàrem menjar un gelat boníssim !!!!

Cantem al poble!!

El dimarts 10 de juny, els alumnes i les alumnes de Cicle Inicial vam anar a la llar d’infants a cantar cançons i a ballar un parell de danses. Les diferents classes: els Lloros, els Cavalls, els Conills,… varen gaudir molt. Cal dir també, que ens va agradar moltíssim quan ens van cantar algunes cançons. En saben molt i molt!!!
I dels petitons del poble vàrem anar a visitar els més grans. Doncs, el dimarts 17 de juny vam anar a cantar cançons a l’hospital. Els avis i les àvies varen recordar cançons d’infantesa i entre uns i altres, vàrem passar una molt bona estona. Com sempre, per a l’alumnat és una experiència molt positiva!!

Els últims dies d’escola hem acabat de fer les bosses de la il•lusió, que són les bosses on hi portàvem tots els àlbums de feines que hem fet durant el curs, quaderns, manualitats... Ben refets els hem portat a casa per ensenyar-los als pares.


ELS DE TERCER REPASSEN EL TREBALL DEL SURO
Els alumnes de tercer, que han estudiat una mica l’activitat econòmica del poble han aprofitat aquest final de curs per a fer un repàs al procés de fabricació del tap de suro. De primer l’Amadeu, el nostre ex-conserge i expert pelador, ens va fer una magnífica demostració de com es lleva l’escorça del suro. Després vàrem anar a can Parramon a veure el procés de fabricació del tap de vi.
Va ser una bonica experiència i un matí ben entretingut.


CICLE MITJÀ : SISENA HORA ARTÍSTICA
Aquest últim trimestre ens hem tornat a reunir tots els alumnes de cicle mitjà per exposar tots els treballs que hem anat fent durant aquest quadrimestre, en els diferents tallers. Va ser fantàstic. La veritat és que estàvem molt nerviosos perquè passar al davant de tothom fa molta cosa, encara que ho hagis assajat sempre penses que potser t’equivocaràs o se t’oblidarà el que has de fer o dir. Bé, la qüestió és que va sortir molt bé. Els poemes eren divertits , els de sardanes van ballar bé, els de cant van cantar cançons populars molt boniques i els de teatre ens van fer passar una bona estona. Les senyoretes ens van felicitar perquè ens hi havíem esforçat molt. És una activitat que ens agrada i ens ajuda a relacionar-nos entre els nens i nenes del mateix cicle.


CINQUÈ FA UNA SORTIDA ECOLÒGICA
Planta de recuperació de residus Navarro de Llagostera

Dins de les activitats que portem a terme en el programa “Escoles Verdes” el passat mes de juny els alumnes de cinquè varen visitar la planta de recuperació de residus de Llagostera. Els nostres alumnes varen poder observar per primera vegada quin és el destí de les nostres deixalles. La planta està dividida en diverses seccions segons el tipus de residu que tracta. Així varen poder observar la recuperació i trituració de restes de poda, la classificació dels diferents tipus d'envasos, la secció de descontaminació de vehicles, i una nova instal•lació per la reutilització de la runa. Conèixer el destí i la quantitat de les deixalles que produïm ens hauria de fer valorar com és d'important classificar els nostres residus i molt més encara REDUIR-LOS.
Aquest mateix dia vàrem coincidir amb un control de qualitat de l'empresa. Els envasos classificats i embalats són analitzats per una empresa externa que fa el control de la qualitat de la classificació que fa la planta. Ens varen explicar que també fan un control periòdic de com entren els envasos classificats en els contenidors del carrer i el comentari era força negatiu, o sia que en general la gent s'equivoca molt a l'hora de llençar els residus.

Depuradora d’aigua de Castell-Platja d’Aro

Una vegada visitada la planta de Llagostera, ens vàrem dirigir a Castell d'Aro per tal de visitar la depuradora d'aigua d'aquest municipi, en ella es tracten les aigües brutes del municipi de Castell-Platja d'Aro i part de les de Sant Feliu de Guíxols. Lla instal•lació, que en el mes de juny estava funcionant a un terç de la seva capacitat, donat que encara no havia començat la temporada turística, recull les aigües negres i després de diversos processos mecànics i bioquímics deixa l'aigua llesta per regar horts, camps de golf de la zona o retornada al Riu Ridaura que corre pel costat de la depuradora. Aquí també vàrem entendre dos conceptes. Cal recordar que aquesta aigua no és apta pel consum humà. L'aigua de l'aixeta que tots bevem prové de la planta potabilitzadora que a Cassà està situada a la Pineda Fosca.


ACTIVITATS DE L’ESCOLA DE FINAL DE CURS
Marxa escolar :

Per acabar el curs d’una bona manera, hem seguit la tradició i els dos mestres d’educació física, en Mia i la Carla, hem preparat la “marxa 2007-2008”. Cal dir que és una activitat que agrada molt a la mainada i és una bona manera de donar per acabat el treball escolar que ha durat un nou any.

Aquesta està formada per quatre recorreguts, que realitzen els nens en funció de l’edat.
Els nens i nenes d’Educació infantil, concretament els de P3 i els de P4 fan un petit passeig amb les seves mestres. Quan ja fa una estona que caminen es troben un primer control on els posen, en un dorsal que porten penjats a la samarreta, un gomet per controlar-ne el pas i també els donen un got d’aigua.

Els nens i nenes de P5 fan el recorregut amb els alumnes de cicle inicial ( primer i segon), aquests també fan la caminada amb les seves mestres i a mesura que la passejada avança van trobant controls de pas i d’aigua, on es controla que passi tothom i molt important també, que tothom begui aigua.

Els alumnes de cicle mitjà fan un caminada més llarga, aquests ja no van acompanyats pels seus mestres. Cal dir que en tot moment van trobant indicacions de quin camí han de seguir i van trobant controls per controlar que passa tothom i que es refresquen, fet molt important per l’ època de l’any que estem.

I finalment els alumnes que caminen més estona són, evidentment, els de cicle superior. Aquests van fins a la Pineda Fosca. Igualment que els altres van trobant controls formats per mestres per comprovar que passa tothom i també per refrescar-los a tots. És important que sapigueu que sempre hi ha un mestre o dos que també realitzen aquest volta llarga per ser sempre l’últim i així fer una mica “d’escombra” tan del recorregut de cicle superior com del de cicle mitjà, circuits que en un trencant s’ajunten.

Tots els alumnes de l’escola a mesura que van arribant a l’escola se’ls envia al menjador on les mares i pares de l’AMPA els donen una ampolla d’aigua ben fresca un bon entrepà. No cal dir que tot el claustre està molt agraït amb aquesta ajuda que rep.


Festes de l’aigua
Una altra de les tradicions de final de curs són les remullades – cadascú a la seva manera - dels diferents cursos. Així ho han vist alguns :

“Els alumnes d’Educació infantil vam celebrar la festa de l’aigua. Tots havíem de portar de casa el banyador posat, unes xancletes, la tovallola per eixugar-nos, una muda i moltes, moltíssimes ganes de passar-nos-ho bé. “
E. Infantil

“ Com cada any, a final de curs, tota l’escola va a la piscina. Aquest any no sabíem si hi podríem anar perquè l’home del temps va dir que plouria. Però al final el dia va aguantar i ens vam poder banyar. L’aigua estava gelada . Feia pocs dies que l’havien omplert i encara no sabia escalfat. A nosaltres no ens importava que estigués freda i tots ens hi vam llençar més contents que unes pasqües. Alguns ens vam queixar perquè ens van deixar molt poc tros de la piscina grossa per nedar. Però les senyoretes ens van explicar que només hi havia un socorrista i era millor per nosaltres, perquè així estàvem més controlats i no hi havia el perill d’ofegar-se. A més els nens i nenes de cicle inicial també hi anaven el mateix dia que nosaltres i ells no són tan alts com nosaltres, que ja tenim nou i deu anys!.

Ens agrada molt fer aquest tipus d’activitats perquè tots els de la classe estem junts fent una cosa molt divertida. Nosaltres voldríem que les senyoretes també es banyessin, però em sembla que això de posar-se el biquini els fa vergonya. Bé, esperem que hi puguem continuar anant cada any i que el pròxim curs faci una mica més de caloreta.”


Alumnes de cicle mitjà
El comiat dels alumnes de sisè

Com cada any a final de curs hem fet el comiat dels nens i nenes de sisè. Aquest any l’espectacle ha estat molt lluït. Van començar amb una coreografia que ja van realitzar el Nadal “Totes les cultures de la mà” , un mixt de cançons modernes. Tot seguit, les nenes de sisè ens van cantar la cançó “faig de sisè” del grup Macedònia a cappel•la. A continuació van ballar el ball de fi de curs “un any amb molta marxa” i van acabar amb el plat fort, una adaptació del xiqui-xiqui anomenada “el xiqui escuela”, que van acabar ballant tots els alumnes del col•legi. La festa va agradar molt a tothom i va acabar amb “l’hora dels adéus” interpretada pels mestres d’educació musical de l’escola. Un fi de festa preciós. No vam falta llàgrimes i sentiments a flor de pell. A tots les i els alumnes us desitgem una bona entrada a l’esperat ESO. Moltes felicitats.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article