"A l'abril, cada paraula val per mil"

Cultura

Dilluns, 15 d'abril, en el marc de l'exposició "Les llengües dels catalans" hi haurà una conferència de M. Carme Junyent. Del 15 al 28 d'abril, es podrà visitar l'exposició i també la mostra "A l'abril, cada paraula val per mil" als aparadors de les botigues de Cassà.

El Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL) i l’Ajuntament de Cassà de la Selva han organitzat una sèrie d'activitats per donar a conèixer la diversitat lingüística que conforma el nostre patrimoni lingüístic.

Les activitats volen facilitar la reflexió i contribuir a la idea que només amb un reconeixement mutu podem fer que el català esdevingui la llengua de tots.
La primera de les activitats serà la conferència de M. Carme Junyent, lingüista catalana, professora de la Universitat de Barcelona i presidenta del GELA (Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades). Tindrà lloc a Can Trinxeria (Pl. de la Coma), a les 8 del vespre, dilluns 15 d'abril.

Del 15 al 28 d'abril, es podrà visitar l'exposició "Les llengües dels catalans". Mostra la diversitat espectacular que conforma el nostre patrimoni lingüístic com a resultat de la diversitat de procedències de les persones d'arreu del món que s'han establert al nostre país.
Hi ha possibilitat de fer-hi visites guiades. Es poden concertar a través de l'adreça: girones@cpnl.cat.

Durant aquestes mateixes dates, els aparadors dels establiments comercials de Cassà exhibiran cartells amb paraules catalanes d'orígens diversos.

Aquesta iniciativa, que ha estat possible gràcies a la col•laboració de la Unió de Botiguers, i que té com a lema "A l'abril, cada paraula val per mil", pretén convertir el municipi en un gran passeig cultural. Al voltant d'aquesta mostra s'ha convocat un concurs, el premi del qual serà un lot de productes cedit pels comerços col•laboradors.

Comentaris

Pere
1.

Però MATALÀS no venia del 5è manament dit per un xinès? (no matalàs).

Comenta aquest article