Conferència "Les llengües dels catalans", a càrrec de M. Carme Junyent

Cultura

La conferència tindrà lloc a Can Trinxeria (Pl. de la Coma), dilluns 15 d'abril, a les 8 del vespre, en el marc de l'exposició Les llengües dels catalans"

M. Carme Junyent és una lingüista catalana i professora titular de lingüística general a la Universitat de Barcelona. Va estudiar filologia i és doctorada en filologia romànica.

És presidenta del Grup d'Estudi de les Llengües Amenaçades (GELA). Fou part del comitè d'experts consultats per a la redacció de la Declaració Universal de Drets Lingüístics (1996).

És autora d'una ampla obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística. Junyent és especialista en llengües africanes i ha fet una aportació decisiva a la presa de consciència de la diversitat lingüística a casa nostra, a través d'exposicions o activitats com la gimcana de les llengües. La conferència és una de les activitats que han estat organitzat el Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL) i l’Ajuntament de Cassà de la Selva en aquest municipi amb l'objectiu de donar a conèixer la diversitat lingüística que conforma el nostre patrimoni lingüístic.

Les activitats volen facilitar la reflexió i contribuir a la idea que només amb un reconeixement mutu podem fer que el català esdevingui la llengua de tots.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article