L'Oncolliga es presenta a Cassà de la Selva

Cultura

La Fundació Privada Lliga Catalana d'ajuda oncològica, "ONCOLLIGA" va organitzar ahir a les 19h a Can Trinxeria una presentació a Cassà per primera vegada de la mà de la presidenta de la delegació de Girona, Lluisa Ferrer, i del delegat de l'Oncolliga del nostre poble, Alfons Martin. L'alcalde, Enric Bagué, no es va voler perdre la cita, on hi van assistir unes 30 persones.  


L'objectiu de la conferència era donar a conèixer als cassanencs una Fundació que ja fa deu anys que treballa ajudant als malalts oncològics i a les seves famílies a superar les malalties i normalitzar la seva situació. Es va proporcionar als assistents tota la informació sobre com treballa la Fundació Oncolliga a la demarcació de Girona i quines prestacions i ajudes se'ls dona als afectats i a les seves famílies de cara a poder superar de manera més normalitzada les seves malalties. 

Alfons Martin, el nou delegat de la Lliga Catalana d'ajuda Oncològica Cassà, va explicar la seva experiència amb el càncer de manera molt emotiva assegurant que "quan passes una malaltia com aquesta i un bon dia et trobes amb aquesta Fundació, t'adones que ajuden moltíssim i fan una tasca cap a nosaltres i les nostres famílies que, en aquell moment, és una empenta molt gran". Martin va argumentar la seva implicació directa amb l'Oncolliga dient que "em sentia obligat a aportar-hi el meu gra de sorra, ja que si a mi em van ajudar, també ho faran amb els molts afectats que hi ha pel càncer".

La presidenta de la delegació de Girona, Lluisa Ferrer, va dir que "cada dia creixen més les delegacions arreu de Catalunya i ja hem superat la setantena, per la qual cosa ens sentim amb molta força per seguir". Tots els representants de la Fundació van coincidir a demanar la col·laboració de totes les entitats del municipi de cara a organitzar una trobada informativa o un esdeveniment anual per ajudar l'Oncolliga a difondre's i reunir més ajuda de cara a seguir treballant en la línia del què ho estan fent. De fet, molts representants d'entitats cassanenques van assistir a l'acte, des d'escoles fins a associacions es van mostrar obertes a ajudar i donar un cop de mà a l'Oncolliga. 

L'alcalde de Cassà, Enric Bagué, va assistir a la cita i va explicar que "quan em van venir a veure per organitzar aquest acte, tenia molt recent la notícia que a una persona molt propera a mi li havien diagnosticat un càncer. Va ser molt emotiu sentir l'Alfons, com normalitzava la situació i explicava la seva experiència, em va ajudar a veure que la malaltia ha avançat tan en el sentit físic com en el psicològic". 


Què és l'Oncolliga? 

La Fundació Privada Lliga Catalana d'ajuda oncològica, "ONCOLLIGA" és una entitat sense afany de lucre que té com a finalitat la lluita contra les malalties oncològiques, oferir suport psicosocial al malalt diagnosticat de càncer i a la seva familía.

La creació d'Oncolliga, tal i com expliquen des de la seva pàgina web, va néixer l'any 2003 responent a la necessitat d'aquell moment d'omplir el buit existent en aquest àmbit. El resultat del treball desenvolupat al llarg de tots aquests anys es l'evidència que demostra la necessitat que Oncolliga continuï treballant.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article