L'agrupació local d'ERC, acorda proposar un pacte d'estabilitat a l'Ajuntament de Cassà

Política

La secció local d'ERC que s'ha reunit aquest vespre ha acordat proposar un acte d'estabilitat entre tots els grups municipals per garantir la governabilitat de l'Ajuntament de cassà en els dos anys que queden d'actual mandat municipal.

Segons ha explicat el portaveu d'ERC, Carles Casanova, després de lar reunió, "la  nostra proposta és la de garantir la governabilitat de l'Ajuntament amb una major implicació dels regidors de l'oposició en les comissions  de treballi amb una transmissió d'informació que permeti al govern saber les intencions i opinions dels altres grups abans de cada ple".

Actualment, ha recordat Casanova, "funcionava un pacte de no agressió que ara s'hauria d'ampliar per millorar les relacions entre govern i oposició i permetre que tots puguem treballar conjuntament en temes claus com ja es fa en alguns com la piscina o la comissió pel dret a l'habitatge".

Sobre la possibilitat de fer un govern de concentració dels tretze regidors municipals, des d'ERC no es considera viable aquesta proposta, ja que implicaria unes negociacions de programa que serien complicades ja que els pressupostos del 2013 ja estat aprovats. "Pensem que el més important és donar més àmbit de negociació de treball conjunt, sense necessitat d'haver d'entrar al govern".

La setmana que ve es reunirà la secció local de CDC per tractar de la proposta feta per l'alcalde de cassà, Enric Bagué, que va plantejar a tots els grups municipals un pacte de governabilitat per als dos anys llargs que resten. També han de definir la seva postura els regidors del SI i el PSC però en principi si ERC no està pel govern de concentració aquesta sortida no es podrà plantejar.

Comentaris

Marc Mascort Bou Cassà de la Selva
14.

Bones Valeria,

et puc confirmar que dues coses que afirmes no són certes:

- En cap moment a les comissions informatives i econòmiques es va anuncia el vot d'abstenció, en tot cas es va anuncia per canal directe amb el govern local. Tot i que era de suposar, per la nostra part no en teniem confirmació.

- Et puc assegurar que l'esmena dels pressupostos la varem fer nosaltres. Però en la part de l'estructuració dels números nosaltres ho vam presentar d'un forma i ho ens ho van rectificar ja que no era la formula correcte, i sí, ho va rectificar en Sergi, però si no ho hagués fet ell ho hagués fet el secretari.

Salut!

Cassenenca
13.

Valeria, no sé qui redimonis ets, però que potser tens proves de tot el què dius? Si relament en tens perquè no ho demsotres i dónes la cara.

Jo et puc assegurar que sé del cert qui va redactar aquestes mocions i ja et puc dir que no va ser qui et refereixes. De jove inexpert evidentment que ho és, no ho negaré pas. Referent al comentari que fas a gent del poble, si vols ja ho has entès, però com que veig que no sóc l'única que penso que et falten ulleres t'ho explico, em referia a gent que no ha estat apoltronat a una cadira de l'ajuntament a cobrar sense fotre res i deixar el poble a la misèria que és com està.

I al tema de fer coses per al poble, que potser has vist que aquests últims anys s'hagin fet coses pel poble i no al poble??????
Perdona però ja en tinc la pipa plena que vagis fent demagogia barata.

Ahh i per cert he suposat que els comentaris anaven per a mi, tot i que he posat CASSANENCA!!!!!!!!!

valeria Cassà
12.

Em fa molta gràcia la gent que només sent el que vol escoltar. En cap moment he dit que ho hagin fet bé, el que dic és que no tot és culpa d'ells, o és que és culpa seva que no arribessin les subvencions que estaven signades? El que si que és culpa seva és confiar en que arribarien, ara no es fa cap inversió que no es tinguin els diners a la caixa (no a l'entitat, o si).
Cassanenc, la gent del SI són gent del poble, i?, d'on són els altres (excepte els del PP). Em sembla que tots els membres de les altres llistes també ho són, potser m'equivoco però crec que no. Amb ganes de fer coses pel poble, és que només faltaría, i per qui fan les coses els altres? Fem un mèrit d'una evidència? Vaja quin discurs.
Has tret el tema clau, els pressupostos del 2013 que tant us agrada nombrar. Us heu pensat qui va fer la jugada a qui? En totes les informatives dels grups municipals el govern diu que no hi ha calers per les partides de serveis socials i ensenyament, que no hi són i que no hi són, tots els grups de la oposició TOTS decideixen, i així li asseguren a l'alcalde, abstenir-se en el ple permetent l'aprovació dels pressupostos per minoria. De sobte, una nit, el senyor Baulida es vol marcar un tantu, tocar el que no zona als dos grups que tant el van fer emprenyar a l'anterior legislatura, aprofitar-se del jovenet inexpert i marxar de l'ajuntament deixant-ho tot potes enlaire (és el seu estil, tots el coneixem) redactant una moció ell mateix que després va donar a en Marc per tal que la llegís com si fos seva (es notava pel tipu de llenguatge, impossible per un novell i senzill per un expert). A veure si t'informes millor, només has de parlar amb els treballadors de l'ajuntament.
I, finalment, no, no ho varen fer bé. Haurien hagut de controlar molt més la despesa, haurien hagut d'invertir millor els diners d'algunes subvencions i haurien hagut de saber tot el que passaria uns anys després. Llàstima que no hi fossis tu per ajudar-los a saber-ho, catxis.

Posa't ulleres
11.

valeria, qui ens ha dut a on som? segons tu "els que saben governar"

Apreciada valeria, a Can Baleri fan ulleres a mida.

Cassanenca
10.

Al·lucinant!!

M'he quedat perplexa al legir els comentaris d'aquesta notícia. Voldria dirigir-me a la "Valeria" per convidar-la a seguir els plens de l'Ajuntament de Cassà de la Selva. Pel que vostè diu, deu ser treballadora de l'Ajuntament o forma part d'alguna regidoria, oi?

Fent referència al comentari que vostè fa de SI, li haig de recordar que són una colla de gent del poble amb ganes de fer coses per al poble? O es que vostè encara no se n'ha donat compte?

Crec recordar que en tot moment el regidor de SI ha demostrat que és conscient que falta molt per aprendre, però també cal dir que en temes claus com els pressupostos del 2013 va ser l'únic que va tenir els "pebrots" de anar a per totes. Va ser molt criticat, però ERC va fer alguna cosa al respecte, molt dir que no hi estaven d'acord però no van fer res per canviar-ho, perdoneu però el "jovenet" els va passar la mà per la cara.

Per últim només volia comentar-te que si tu creus que els què varen governar abans ho varen fer bé, tens un greu problema. Tu vius a Cassà i veus tots els problemes que tenim actualment. Compra't unes ulleres Valeria.

Comenta aquest article