La sala Galà ha complert deu anys

Cultura

Aquesta tarda s'han dut a terme diversos actes per celebrar els deu anys d'ençà de  la inauguració del Centre Cultural Sala Galà. Activitats artístiques, parlaments i la projecció d'un documental de la inauguració han estat els elements més destacats de la celebració.

El regidor de cultura de l'Ajuntament de Cassà, Eduard Ayach ha recordat en l'acte de commemoració dels deu anys de la Sala Galà, que "actualment el local ja s'ha fet petit per encabir l'activitat cultural del poble, cosa que demostra l'impacte que ha tingut en la vida local des del 2003 fins a l'actualitat".

L'alcalde que va inaugurar la Sala Galà, actual director dels Serveis Territorials de Cultura, Toni Baulida, ha fet una mica de repàs al procés de transformació de l'antiga discoteca i sala de ball en el centre cultural actual que acull la Biblioteca Municipal, l'escola d'art i l'escola de música i ha desvetllat que van passar moments d'angoixa quan es feien les obres: "només hi havia la façana, ja que s'havia buidat l'interior de l'edifici  i  patíem per si la pluja o el vent poguessin afectar-lo; al final va aguantar i ens vam sortir".

Baulida ha remarcat que amb la creació del centre cultural es va aconseguir un doble objectiu com era la recuperació d'un edifici d'un gran valor cultural i sentimental per la vila i per l'altre dotar Cassà d'un equipament de primer ordre que ha tingut una vitalitat molt destacada durant  aquests deu anys.

L'alcalde de Cassà, Enric Bagué, ha agraït l'esforç i la dedicació de totes les persones que han contribuït a fer realitat l'actual centre cultural; des dels propietaris antics que van arribar a un acord amb l'Ajuntament per la venda, fins als usuaris que hi han donat vida passant per tots els responsables de les diferents activitats (Biblioteca, escola de música i escola d'art) que han permès que la Sala Galà sigui un element central en la vida cultural del poble.

L'acte ha finalitzat amb la projecció d'un documental que recordà la inauguració de la sala Galà el 10 de maig de 2003 amb la presència del llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article